Societat 07/04/2020

Una aplicació de telèfon mòbil per evitar llençar menjar

Una empresa andorrana ha creat l’app 'NoWasteYesTaste' per donar l’opció a restaurants i supermercats de vendre el seu excedent de menjar

ARA Andorra
1 min
Una imatge d'arxiu de menjar. / GETTY IMAGES

Andorra la VellaSi bé les primeres imatges que vam veure amb l’arribada del coronavirus van ser desenes de persones als supermercats acumulant aliments, amb el pas dels dies la població ha anat prenent consciència del que consumeix i, segurament, ara és més responsable amb el que gasta. Amb la voluntat que aquesta responsabilitat alimentària es mantingui més enllà de la crisi, una empresa tecnològica d’Andorra ha creat l’aplicació ‘NoWasteYesTaste’, que permetrà, un cop passi el confinament, comprar l’excedent de menjar de restaurants, hotels, pastisseries i supermercats per evitar que es llencin a la brossa.

Segons Juli Moa, un dels seus màxims responsables, “un terç del menjar que produïm acaba a les escombraries, i no només suposa un malbaratament d’aliments sinó que els residus que se’n generen són el tercer contaminant més important quant a emissions de CO2”. Aquesta aplicació mòbil ja existeix en d’altres països del món i permet donar la possibilitat de vendre menjar de qualitat a un sector de la població més vulnerable.

Quan el Govern aixequi l’aîllament domiciliari començarà a funcionar. Una vegada l’usuari es registri a l’app, veurà tots els establiments que venen el seu excedent. El preu variarà entre els 2€ i els 5€ ja que el client només pagarà el 33% del valor del producte.

stats