Societat 09/04/2020

Aprofitar-se del gos per saltar-se el confinament

Veterinaris es mostren indignats per la quantitat d’urgències que han d’atendre aquests dies

Elisabet Cortiles
1 min
Una dona passeja el seu gos per Andorra la Vella. / ANA (E.C.)

Andorra la Vella“Ens arriben gossos amb els coixinets de les potes destrossats perquè els seus amos els han portat a córrer o han estat passejant hores per la muntanya”. Així és com comencen el dia en una de les clíniques veterinàries més grans del Principat, amb “cues de clients esperant a la porta com si fos un dissabte al matí”, denuncien.

La “gran quantitat de casos” que asseguren atendre reflecteix el poc respecte que algunes persones amb mascotes tenen del confinament. “S’aprofiten del gos per sortir a fer esport o passar-se el dia a l’exterior. Jo estic indignada perquè, a causa de la situació actual, treballem menys de la meitat del personal i no donem l’abast”, relata a l’ARA Andorra una de les veterinàries del centre.

Pel que fa al possible contagi per coronavirus entre persones i animals de companyia, el centre opta per seguir les recomanacions sanitàries de l’Organització Mundial de la Salut i “prendre’s amb certa distància el darrer estudi xinès sobre transmissió de Covid-19 a les mascotes”. Aquest informe revela que les persones podrien contagiar els seus gossos, que tindrien símptomes mínims de la malaltia, a diferència dels gats i altres animals com les fures, que registrarien una major incidència.

stats