Societat 15/03/2023

Aprovat el reglament que permet als notaris celebrar matrimonis civils

L'executiu recull al reglament relatiu a l'acta de celebració del matrimoni quins continguts s'han d'incloure en el document

ARA Andorra
1 min
Matrimoni civil.

Andorra la VellaEl Consell de ministres ha aprovat, a proposta del titular de Justícia i Interior en funcions, Josep Maria Rosell, el Reglament relatiu a l’acta de celebració del matrimoni civil. La Llei qualificada de la persona i de la família aprovada l’any passat inclou que, a banda dels cònsols, els notaris també puguin celebrar els matrimonis civils.

Així, i per tal d’homogeneïtzar l’acta de celebració que s’ha d’expedir després de la celebració del matrimoni, el Govern recull al Reglament el model estàndard amb els continguts que ha d’incloure aquesta acta.

D’aquesta manera, el document ha d’incloure el lloc, la data i l’hora de la celebració, la persona autoritzant i el càrrec, els noms i cognoms dels contraents, els noms i cognoms dels testimonis, els preceptes legals als quals s’ha donat lectura, l’expressió del consentiment matrimonial i les signatures de la persona autoritzant, dels contraents i dels dos testimonis.

stats