Societat 27/06/2019

L'AQUA i l'ACPUA elaboren un projecte per unir sostenibilitat i qualitat en l'ensenyament superior

Pretén complir els objectius fixats per l'assemblea general de les Nacions Unides

Marc R. Fort
2 min
La directora de l'AQUA, Marta Folloneda, i Ferran Costa, president de l'AQUA. / M. R. F. (ANA)

Andorra la VellaL'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra (AQUA), que té com a objectiu avaluar, acreditar i certificar la qualitat de l'ensenyament superior al Principat, ha presentat aquest dijous al Centre de congressos d'Andorra la Vella el seu projecte conjunt amb l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior de l'Aragó (ACPUA). El projecte 'Making connections between the institucional evaluations and the sustainable development goals: Empowering stakeholders', té com a principal objectiu unir dos elements claus (qualitat i sostenibilitat) de cara al compliment dels objectius adoptats per l'assemblea general de les Nacions Unides de cara a l'agenda del 2030 sobre sostenibilitat i desenvolupament.

En l'acte hi han estat presents la directora de l'AQUA, Marta Folloneda, i Ferran Costa, president de l'AQUA. Tots dos han coincidit en el fet que aquest projecte és "una proposta internacional que arribarà molt més enllà de les nostres fronteres", i han afegit que "hem trigat un any a desenvolupar-lo". El projecte, es basa en nou indicadors principals: govern i estratègia, lideratge i associació, estratègia i processos de qualitat, formació i orientació, recursos i finançament, programes, campus, estudiants i empleats, i garantia de qualitat externa.

Tots aquests indicadors, "han estat desenvolupats per a l'ús de la institució, i principalment per a l'autoavaluació", ha recalcat Folloneda. El projecte ha estat coordinat, a banda dels directors de l'AQUA i ACPUA, per una taula d'experts en sostenibilitat i qualitat en educació superior: David Alba, director de la Universitat Autònoma de Madrid; Pepe Gutierrez, de la Universitat de Granada; Mercè Junyent, de la UAB; Íngrid Mulà, de la Universitat de Girona, i la professora Daniella Tilbury, comissària de sosteniblitat i desenvolupament. En concloure l'acte, Resma Punjabi, tècnic en Qualitat de l'AQUA, ha agraït a tots els participants que han fet possible que el projecte tiri endavant.

stats