Societat 29/11/2023

Aquest és el recorregut que DenunciAND vol per la concentració del 8 de desembre

La policia va demanar que es canviés el recorregut

ARA Andorra
1 min
Cues al carrer de la Unió.

Andorra la VellaLa manifestació prevista per al 8 de desembre contra la situació de l’habitatge preveia iniciar-se a les vuit del vespre des de la Plaça Coprínceps d’Escaldes. Posteriorment, anava cap el carrer de la Unió i pel mig de la via pública arribava a la Dama de Gel, Plaça de la Rotonda, Prat de la Creu, Bonaventura Armengol, Plaça The Cloud i Avinguda Meritxell.

La policia va demanar que es canviés el recorregut perquè ocupar el carrer de la Unió i anar per la via pública fins a la Dama de Gel pot significar el bloqueig del centre comercial d’Andorra en un dia on els carrers estan plens de turistes i de vehicles. El col·lapse que es preveu podria ser tan gran que acabi derivant en un bloqueig circulatori global en el centre del país, segons la policia.

El canal DenunciAND va obrir una enquesta aquest dimarts per saber quin és el posicionament dels seus integrants respecte a la petició de la policia per canviar el recorregut de la manifestació. Els participants van donar suport d’una forma aclaparadora a mantenir el recorregut inicial. Cap a les 20 h gairebé el 90% s’havia mostrat favorable a mantenir el recorregut.

En els arguments per no canviar el traçat de la protesta s’indica que amb els efectius de la policia i els agents de circulació es pot evitar que la manifestació comporti un bloqueig total. I que la intenció és tenir el màxim ressò possible i per tant la marxa pel centre és la millor forma d’obtenir visibilitat. Aquest dimecres han presentat formalment la sol·licitud per fer la manifestació mantenint el recorregut inicial.

stats