Un arc amb leds per donar la benviguda a la capital

El projecte tindrà un cost de 150.000 euros i estarà enllestit entre finals d'estiu o principis de la tardor

El comú d’Andorra la Vella ja ha escollit la porta d’entrada que es construirà a l’avinguda d’Enclar, amb la intenció de “recentralitzar” l’entrada a la parròquia i que la gent “sàpiga que l’entrada noble” és precisament aquesta. El disseny del projecte ha recaigut en l’arquitecte Josep Adserà que ha dissenyat un arc de leds que vol “captivar la mirada” dels que hi passin amb elements estàtics i “dinàmics”. La idea és que a través d’aquests leds es puguin transmetre missatges. La cònsol major, Conxita Marsol, ha destacat que la instal·lació hauria d’estar finalitzada entre finals de l’estiu i principis de la tardor i que el cost és d’uns 150.000 euros.

Marsol ha explicat que al concurs d’idees que van convocar des de la corporació comunal per escollir el disseny d’aquesta porta hi va haver quatre propostes. El jurat, format tant per membres de la majoria com de l’oposició, ha escollit “per unanimitat” el projecte presentat per Adserà. Marsol ha recordat que una de les seves promeses electorals va ser, precisament, impulsar un element atractiu en aquesta entrada de la parròquia per reconduir el trànsit de persones i vehicles cap al centre de Santa Coloma. Aquest dijous, s’ha mostrat satisfeta de “presentar aquest projecte” i ha destacat que esperen que compleixi la funció per a la qual ha estat concebut.

Adserà ha detallat que van estar treballant sobre tres idees però que finalment la de l’arc va ser la que va acabar prosperant, ja que ha remarcat que aquest element se sol “assimilar amb una entrada a un lloc important”. Han acabant dissenyat una estructura "amb vida pròpia” que contindrà una gran pantalla de leds de 50 metres quadrats i en la qual es projectaran imatges de la parròquia i fins i tot missatges relacionats amb les diferents èpoques de l’any i els diferents esdeveniments. Es construirà amb materials, ha afegit, que són de fàcil manteniment. L’arc farà 30 metres d’amplada per nou d’alçada. La imatge que tindran els vehicles i vianants d’entrada a l’avinguda serà “molt impactant”, segons Adserà, mentre que la part de darrere serà “més tènue”. La inspiració per al projecte es troba a la ciutat de Tòquio, on hi ha moltes estructures amb leds. Marsol considera que aquest arc li dona també un toc de “modernitat” a la parròquia.

La cònsol major d'Andorra la Vella ha recordat que la instal·lació d’aquesta nova porta d’entrada a la parròquia coincidirà amb el projecte de remodelació de la zona de l’avinguda d’Enclar que faran els particulars. La carretera es reduirà de quatre a tres carrils, un en sentit pujada i un altre de baixada a banda d’un tercer de reversible i les voreres es faran més amples, fins a nou metres, i a més es més s’hi farà un carril bici.