Societat 06/09/2019

Vives assenyala que "cal buscar sortides " al problema de l'habitatge

El copríncep episcopal afirma que "potser encara mana massa la llei de l'oferta i la demanda, i això cal regular-ho"

Carles Alonso
2 min
L'Arquebisbe Vives amb la ministra Calvó. / C. A.

Andorra la VellaL'arquebisbe d'Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha parlat d'una de les problemàtiques que més preocupa els habitants d'Andorra com és el preu de l'habitatge. Ho ha fet durant la presentació de les noves instal·lacions del rober de Càritas Andorrana. "Cal buscar sortides al problema que tornem a tenir amb l'habitatge per a la gent jove o per als que venen a fer temporada. Que el Govern, el Consell General i els comuns es preocupin per aconseguir una solució òptima", ha dit.

Joan-Enric Vives té clar una cosa: "L'Església no suplantarà la tasca que han de fer els comuns i el Govern per pal·liar la problemàtica de l'habitatge". El copríncep ha valorat, en primer lloc, la feina feta per l'actual Govern i l'anterior dient que "el Govern va fer grans esforços en aquesta darrera legislatura en els afers de benestar social". Ha afegit que "s'han fet avanços perquè ningú es quedi sense els serveis mínims i cal destacar que s'han fet coses molt bones per les persones amb dificultats i amb problemes". El mateix Vives fa una reflexió en veu alta al dir que "potser encara mana massa la llei de l'oferta i la demanda, i això cal regular-ho".

Vives ha reconegut que es passeja per les diferents parròquies andorranes amb l'objectiu de copsar les opinions, sobretot de la gent gran, i diu que "m'agrada veure com els padrins tenen serveis tot i que costa arribar als mínims del benestar que una persona necessita".

En el seu repàs a l'actualitat, el copríncep s'ha mostrat orgullós perquè "Andorra és un pont d'acollida a immigrants. Tants països que han tancat les portes i Andorra no ho ha fet". També ha sortit al pas de qui pensa que l'Església fa negoci amb l'habitatge i ha assegurat que "l'Església no especula urbanísticament, al revés, el que rep l'obliguen a vendre-ho perquè vagi per a les persones necessitades".

El copríncep ha finalitzat dient que "m'agradaria transmetre un missatge de preocupació, sí, però també de noble autoestima. A Andorra els necessitats estan atesos, ben atesos, tot i que hem de millorar molt".

stats