Societat 15/04/2021

Arrenca a Sant Julià de Lòria l'exposició itinerant 'Flora del Pirineu'

ARA Andorra
2 min
Inauguració de l'exposició itinerant 'Flora del Pirineu' a Sant Julià de Lòria

Sant Julià de LòriaL'exposició itinerant 'Flora del Pirineu' s'ha inaugurat aquest dijous a la tarda a Sant Julià de Lòria. La plaça Major acull la primera de les làmines penjades en una vintena de suports verticals al llarg de l'avinguda Verge de Canòlich. A l'acte han assistit tècnics del CENMA, representants dels parcs naturals d'Andorra i els cònsols de la parròquia, Josep Majoral i Mireia Codina, així com altres consellers. Durant la presentació, la biòloga i investigadora del CENMA, Clara Pladevall, ha explicat els diversos nivells de perill d'extinció de les diferents plantes exposades. Per la seva banda, Majoral ha agraït que fos Sant Julià de Lòria la parròquia que donés el tret de sortida a l'exposició que es podrà contemplar fins al 30 d'abril, dia en què es traslladarà a Ordino.

L'exposició és fruit de la participació ciutadana arrel dels concursos fotogràfics que es van fer durant el 2020 a l'Arieja, Catalunya, Pirineus Orientals i Andorra, en el marc del projecte 'FloraLab' (www.floralab.eu). Aquest projecte, que uneix una xarxa de botànics i gestors del territori a l'est del Pirineu, posa el focus en les plantes amenaçades i vol sensibilitzar sobre la seva importància i coneixement.

Després d'Ordino, la mostra passarà per la Massana durant el maig, a Canillo i a Escaldes-Engordany durant el juny, a Encamp, al Pas de la Casa i a La Massana durant els mesos d'estiu i finalment es tancarà a Andorra la Vella al setembre. L'exposició és l'avantguarda del 'Festival de la Flora', que es durà a terme entre el juny i el juliol del 2021 a tot l'est pirinenc, i a Andorra es preparen més de 20 activitats entre tallers, sortides guiades, activitats infantils i xerrades.

Gràcies a la col·laboració entre l'Institut d'Estudis Andorrans, els dos parcs naturals d'Andorra i la vall del Madriu-Perafita-Claror, aquesta exposició es podrà gaudir a tot el territori andorrà d'una forma amena i propera, i els participants dels concursos fotogràfics andorrans del 2020 podran veure exposades algunes de les seves obres pels carrers d'Andorra.

Inauguració de l'exposició itinerant 'Flora del Pirineu' a Sant Julià de Lòria
stats