Societat 18/05/2020

Arrenca la segona tongada de tests d'anticossos a la població

Els ciutadans han d'acudir a la mateixa hora i lloc però amb dues setmanes de diferència

E. C.
2 min
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el cònsol menor d'Andorra la Vella, David Astrié, han visitat l''stop lab' situat a l'aparcament Centre Ciutat de la plaça Rebés. / E.C. (ANA)

Andorra la VellaDes d'aquest dilluns la població que es va apuntar al cribratge massiu per conèixer el grau d'immunitat a la Covid-19, se sotmetrà a la segona i última prova d'anticossos. Els ciutadans es faran el test, el mateix dia i hora que la primera, amb un decalatge de dues setmanes. En el cas d'Andorra la Vella, els tests d’anticossos han començat a les 8 del matí a l’aparcament Centre Ciutat, situat a la plaça Rebés, i al Centre de congressos, en el cas de les persones que no disposin de vehicle i hagin d'anar-hi a peu. Està previst que, de nou, unes 18.000 persones se sotmetin a la prova amb el mateix sistema: es demana a tothom que hi acudeixi exactament el mateix dia i hora, però dues setmanes després que a la primera cita. Un cop són a l''stop lab', presenten el número d'identificació que se'ls hi va atorgar, se'ls hi desinfecta el dit, se'ls hi fa la punxada i l'equip de voluntaris realitza la prova d'anticossos.

La cònsol major, Conxita Marsol, ha volgut estar present en l'inici d'aquesta segonada tongada de tests. Marsol confia que continuï l’actitud "participativa, exemplar i cívica dels ciutadans" de la parròquia en la segona fase dels tests. També ha agraït la puntualitat i predisposició dels ciutadans d'Andorra la Vella, que ha fet que tot l’operatiu "s’hagi desenvolupat de manera fluïda i no s’hagi registrat cap incident destacable".

Andorra la Vella disposa de nou de 14 taules a l''stop lab' de l’aparcament Centre Ciutat, i de 2 al Centre de congressos. Tot i això, en funció de l’afluència, s’adapta el nombre de taules operatives. Aquest matí, per exemple, hi havia habilitades fins a 11 zones de tests per a vehicles. Marsol, acompanyada pel cònsol menor, David Astrié, s'han passejat per les taules per comprovar que tot estigués en ordre i han conversat amb alguns dels voluntaris.

stats