Societat 25/11/2019

Arriba una nova persona refugiada

Es tracta de la filla d'una de les famílies que van venir al país a l'octubre del 2018

Agència Ana
2 min
Les dues famílies a la seva arribada a l'aeroport del Prat. / SANT EGIDI

Andorra la VellaUna nova persona refugiada del conflicte sirià es troba al país des d'aquest diumenge, tal com informen des de l'executiu. Aquest pas, ja previst, s’emmarca dins de la Llei de Protecció temporal i transitòria per raons humanitàries que es va aprovar el març de l’any passat amb l’objectiu de donar compliment a un compromís davant la comunitat internacional sobre l’acolliment de les persones procedents del conflicte sirià i escoltar una demanda reiterada de la societat andorrana, tal com recorden des del Govern.

La persona acollida és la filla major d’edat d’una de les famílies de persones refugiades que van arribar a Andorra l’octubre del 2018 i que ja estan plenament integrades al Principat. Amb l’objectiu de procurar un procés d’acollida i integració d’aquesta persona el més respectuós amb la seva intimitat, el Govern no ha previst cap acte públic.

Com ja ho van fer les dues famílies, aquesta persona ha pogut arribar al país també gràcies al protocol d’entesa que es va signar amb la Comunitat de Sant Egidi per crear un corredor humanitari que possibilités l’arribada segura de les persones refugiades.

Des del Govern recorden que les persones que van arribar l’octubre de l’any passat també van tenir al seu abast el servei d’atenció a les persones refugiades de l’àrea de Polítiques d’Igualtat des d’on es van fer totes les gestions pertinents per assegurar la seva integració.

Ara els esforços aniran encaminats a donar suport i acompanyament a la jove siriana per tal de facilitar la seva integració al país. De manera paral·lela, el Govern continua avançant amb "el màxim rigor i seguretat" en l’acompliment del compromís d’Andorra d’acollir fins a una vintena de persones provinents del conflicte sirià.

stats