Societat 19/04/2019

Arriba un nou projecte d'universitat privada a Andorra

Universitas Europaea IMF, impulsada per Cela Open Institute, oferirà formacions virtuals de caràcter propi i estatal

C. G.
1 min
Estudiants fent la POB. / Arxiu ANA

Andorra la VellaAndorra comptarà properament amb una nova universitat privada, anomenada Universitas Europaea i que impulsarà Cela Open Institute, un centre d'educació superior espanyol adscrit a la Universitat Camilo José Cela. Cela Open Institute està especialitzat en formacions empresarials d'ensenyament postobligatori, reconegudes per l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES).

Tot i que el Govern manté el silenci sobre aquest nou projecte universitari, ha estat una publicació del Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA), la que ha revelat l'arribada de la universitat al país. Universitas Europaea, que comptarà amb el segell IMF (International Business School), impartirà formacions d'ensenyament superior "tant de caràcter propi com estatal, en modalitat virtual". Ja té l'autorització per establir-se al Principat.

Actualment Cela Open Institute, amb seu a Madrid, ofereix un màster en Direcció comercial i màrqueting, un en Administració i direcció d'empreses (MBA) i un en Direcció i gestió de recursos humans, tots tres 100% en línia.

Es desconeix, de moment, on s'ubicarà aquest nou centre i quan començarà a impartir docència. L'executiu remet a una futura roda de premsa per explicar-ne tots els detalls.

El projecte Universitas Europaea se sumarà als ja existents de La Salle Open University (també en línia, a la Massana) i el de l'Escola de Turisme i Hostaleria Vatel (a Encamp). I confia tenir més sort que iniciatives privades que van fer fallida com la Universitat de les Valls (que volia implantar un màster en Odontologia), el Centre Superior d'Hostaleria del Mediterrani (havia d'anar a Sant Julià de Lòria), i la Universitat Catòlica de Múrcia (UCAM), que volia instaurar-se oferint estudis de medicina, ciències de la salut i de l'esport.

stats