Societat 14/08/2019

Art i solidaritat es donen la mà el dia 22 al Carmen Thyssen Andorra

El museu destinarà a l'Unicef la recaptació íntegra de la jornada

M. F.
2 min
El director artístic del Museu Carmen Thyssen Andorra, Guillermo Cervera i la directora d'Unicef Andorra, Marta Alberch, en la presentació de l'activitat conjunta. / M. F. (ANA)

Escaldes-EngordanyEl dia 22 d’agost Unicef Andorra i el Museu Carmen Thyssen Andorra uneixen esforços per recaptar diners a favor del programa que l’ONG té per a la integració escolar d’infants amb discapacitat al Bhutan. Sota el títol ‘Pay what you wish’ (paga el que vulguis) es convidarà els visitants del museu a fer l’aportació que ells creguin oportuna i la recaptació íntegra, tal com ha incidit el director artístic del Carmen Thyssen Andorra, Guillermo Cervera, anirà a Unicef.

L’acció s’emmarca en el conveni de col·laboració signat l’estiu de l’any passat entre les dues parts i que suposa, entre d’altres accions, que hi hagi una guardiola per a la recollida de diners al museu o que es convidi els visitants a fer una aportació d’un euro solidari quan compren l’entrada. Amb aquesta activitat, però, es vol fer encara més extensiva l’acció solidària, ja que en aquest cas està oberta a tothom. Tant Cervera com la directora d’Unicef Andorra, Marta Alberch, han fet una crida a la implicació de la ciutadania.

La responsable de l’ONG ha destacat que aquesta és “una iniciativa” que no havien fent “mai” i que esperen que doni bons fruits ja que la voluntat de l’Unicef també és fer “coses noves” per apropar la seva acció a la ciutadania. De fet, en aquella jornada del 22 d’agost hi seran presents per explicar a aquells que vulguin la feina que duen a terme. De la seva banda, Cervera ha dit que els visitants podran “gaudir del museu i al mateix temps ser solidaris”. ”És maco unir cultura i solidaritat”, ha emfasitzat Alberch.

Tal com s’ha comentat els donatius aniran al programa que Unicef Andorra està finançant al Bhutan i que l’any passat va suposar que ja hi hagi divuit escoles inclusives a les que assisteixen 650 infants amb discapacitat als quals cal afegir l’atenció a un centenar més amb discapacitat auditiva. Tal com ha destacat Alberch es tracta “d’un programa de grans accions” ja que se centra molt especialment en la formació dels professors i en l’adaptació dels espais.

Tot i que el balanç definitiu no es farà fins que tanqui l’exposició ‘Femina feminae’ al setembre, sembla que la col·laboració entre Unicef i el Museu Carmen Thyssen Andorra està recollint bons fruits, tal com ho ha destacat Cervera, que veu un “un grau de compromís social força elevat” en la societat andorrana. Quant a l’activitat del museu, ha destacat que continuen “en línia de creixement i consolidació”.

stats