Societat 16/04/2019

Arxivada la causa contra tres interventors per la privatització de les ambulàncies

La batlle manté procesada l'exministra de Salut Montse Gil i l'ex-interventor delegat del Govern al SAAS Joan Blasi

Joan Ramon Baiges
2 min
L'ambulància que ha traslladat el ferit / M.G.

Andorra la VellaLa Batllia ha decidit arxivar la causa oberta contra tres interventors per les suposades irregularitats al SAAS i manté la imputació contra l'exministra de Salut, Montse Gil, i contra l'ex-interventor delegat del Govern al SAAS Joan Blasi.

La decisió és de la batlle Maria Àngels Moreno, que no veu indicis de delicte contra Josep Maria Altimir, l'interventor general del Govern a l'època; Meritxell Bonell, la interventora general del ministeri de Finances, i Marta Moles, interventora delegada al SAAS. De Moles i Bonell opina que van actuar seguint criteris professionals, mentre que pel que fa a l'ex-interventor general de Govern, Josep Maria Altimir, considera que no va tenir relacions amb els fets, que són irregularitats relacionades amb el SAAS, especialment pel que fa a l'adjudicació a l'empresa d'ambulàncies dels serveis de l'hospital amb un contracte molt favorable per a l'empresa.

L'advocat de Gil ha mostrat la seva sorpresa per la decisió judicial i ha considerat que la seva client va prendre decisions que van ser col·legiades per tot el Govern i, per tant, no se la pot considerar responsable de cap irregularitat, alhora que ha manifestat que la llei de les finances públiques "deixa clar que les responsabilitats són precisament dels interventors". En aquest sentit, el lletrat no entén el sobreseïment dels tres interventors i que es mantingui encausats només a Gil i Blasi.

Cal recordar que la batlle instrueix la causa per les irregularitats detectades al SAAS després que el Govern posés en coneixement de la Fiscalia un dossier on apuntava diverses irregularitats administratives i que el PS acabés presentant una querella contra persona desconeguda denunciant, també, males pràctiques a la parapública. En aquest cas, la formació política va presentar totes les anomalies detectades pel Tribunal de Comptes en informes de fa dos anys, quan ja van denunciar que es donava, gairebé, "una trama de corrupció".

En realitat, però, el tema més important de la causa té relació amb la concessió a l'empresa d'ambulàncies de tots els serveis de l'hospital des que el ministre d'Interior de l'època, Toni Riberaygua, va decidir treure el trasllat de ferits als bombers.

stats