Els quatre aspirants andorrans al concurs de joves saxofonistes resulten guardonats

Pere González de Alaiza i Inés Foubert Fité s’han endut els primers llocs de les categories A i B

Els andorrans Pere González de Alaiza (10 anys) i Inés Foubert Fité (11 anys) s’han endut els primers llocs de les categories A i B del Youth Saxophone que s’ha desenvolupat aquest dimecres al Centre cultural la Llacuna, amb la participació d’un total de 21 aspirants procedents de deu països diferents. Les també andorranes Jana Escabias (10 anys) i Anna Armengol (11 any) s’han endut el segon i tercer premi de les categories A i B, respectivament. Per a tots quatre, era la segona vegada que es presentaven al concurs.

La resta de guardonats són Magdalena Maia, segon premi de la categoria B; Volodymyr Panasuk, Cyril Morin i Oriol Quintana en qualitat de primer, segon i tercer premi de la categoria C; i Adèle Pham-Minh, Evgenii Chekasov i Oskar Rzazewski, com a guanyadors de la categoria D.

El jurat que ha determinat els guanyadors per a cada una de les categories ha estat format enguany pels espanyols Joaquim Subirats, Daniel Duran i Carlos Zaragoza, guanyador de la darrera edició de l’Andorra Sax Fest, el francès Cristophe Bois i el també espanyol Rubén Domingo Boloix, que a banda de presidir el jurat és també el director del Youth Saxophone.

Els tres primers classificats de cada categoria s’han endut vals de compra d’entre 40 i 200 euros per a productes Selmer i Vandoren. El guanyador de la categoria D també ha estat obsequiat amb un saxòfon.