Societat 12/10/2023

Assandca fa una crida a la participació de la Caminada contra el càncer 2023 i posa a la venda 2.000 samarretes solidàries

Pyrénées Andorra serà el punt de venda per adquirir les samarretes commemoratives de l'acció solidària

ARA Andorra
2 min
El patró de la Fundació Jacqueline Pradère, Sergio Romero, el president d'Assandca, Josep Saravia, i el director de GMP, Josep Maria Charques durant la presentació de la Caminada contra el càncer 2023.

El president d'Assandca, Josep Saravia, ha fet una crida a la població a participar en la desena edició de la Caminada contra el càncer. Un esdeveniment que tindrà lloc el pròxim 29 d'octubre i que, com cada any, s'ha programat amb l'objectiu de recollir fons per a la lluita d'aquesta malaltia. "Demanem a la població que participi massivament. Ens agradaria que la gent no només comprés la samarreta sinó que ens acompanyés a la caminada" ha assenyalat Saravia durant la presentació de l'activitat, on també han participat els representants de la Fundació Jacqueline i del Grup Pyrenées. "La participació ens dona visibilitat i, al final, és una mena de termòmetre per mesurar quanta gent està al nostre costat" ha afegit el president d'Assandca mentre anunciava que, enguany s'han posat a la venda 2.000 samarretes solidàries -500 més que l'any passat- que ja es poden adquirir a Pyrenées.

Saravia també ha celebrat la incorporació d'un nou patrocinador que s'uneix a la causa, City Xerpa, i ha detallat a través de quines accions i activitats es destinaran els diners recaptats: el transport sanitari que l'organització gestiona conjuntament amb Autocars Nadal, classes de ioga, de gimnàstica, tallers d'estètica i dietètica dirigits a pacients d'oncologia o tallers de voluntaris "Sempre intentem captar gent. Se'ns fa difícil trobar gent que tingui disponibilitat" ha lamentat Saravia que, per altra banda, ha agraït la col·laboració amb els patrocinadors. "Nosaltres sols mai hauríem pogut organitzar la caminada. Esperem que duri deu anys més llevat que es trobi la cura contra el càncer" ha afegit el president d'Assandca.

Enguany, la caminada manté la mateixa distància de 3,7 quilòmetres que les edicions anteriors, però presenta algunes novetats respecte al recorregut. En aquest sentit, el trajecte té previst iniciar-se a la plaça del poble d'Andorra la Vella i resseguir tota l'avinguda Meritxell fins al carrer de la Unió. Una vegada allà, els participants es dirigiran fins a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell i tornaran a enfilar l'avinguda Meritxell fins a tornar al punt inicial de l'activitat passant, abans, per la plaça Guillemó.

Durant la presentació de l'esdeveniment, el president de l'associació ha anunciat algunes dades preocupants amb relació a la previsió d'augment de casos de càncer que hi haurà els anys vinents a tot el món segons l'OMS. Així, de cara al 2030, l'organització apunta que els casos augmentaran gairebé un 50% arreu.

stats