Una associació d'Arinsal acusa el comú de desantenció

L’entitat vol ser escoltada en el debat sobre el futur de la marca Vallnord

L’Associació de Promoció Turística d’Arinsal i Erts (Aptae), creada durant la dècada dels 90, reprèn la seva activitat amb una nova junta, encapçalada per Sara Toussaint i Fiona Dean, amb l’objectiu de denunciar la desatenció a la qual el comú de la Massana ha sotmès ambdós nuclis durant el darrers anys i de reclamar les inversions necessàries per tal de reactivar l’activitat econòmica i comercial de la zona.

La refundació de l’Aptae s’ha produït en el marc de l’assemblea general que s’ha celebrat aquest dimarts a la tarda a Arinsal, en el decurs de la qual s’ha posat de manifest la greu situació que viuen els negocis d’ambdós nuclis després de dues temporades d’esquí amb pèssims resultats econòmics. Aquesta situació es deu, a parer de l’associació, a l’oblit al qual el comú massanenc ha sotmès les dues poblacions i al fet que s’han concentrat tots els esforços en l’embelliment i dinamització del nucli de la Massana, en detriment de la resta de pobles de la parròquia.

La nova associació es posa en marxa a iniciativa d’una vintena d’empresaris d’Arinsal i Erts que representen prop de 40 negocis i establiments en actiu a ambdós nuclis. Els empresaris denuncien deficiències en els serveis de neteja urbana i de la treta de neu, però també una manca flagrant d’inversió en manteniment i embelliment dels carrers que ha portat fins a situacions de degradació i de mal estat greus.

L’Aptae iniciarà ara una roda d’entrevistes amb l’objectiu de traslladar les seves reivindicacions a les autoritats pertinents, principalment al comú massanenc. Per tal de fer més efectiu el treball de reactivació, l’entitat ha ampliat l’abast d’actuació als pobles de Pal i Xixerella.