Societat 21/09/2022

Les associacions reclamen més recursos per a la salut mental

Reclamen a Govern solucions efectives, amb un treball més coordinat i eficient

ARA Andorra
1 min
L'edifici que properament acollirà el CREI.

Andorra la VellaLes associacions de familiars per la salut mental i per la defensa del jovent en risc denuncien que la situació és límit, tal com informa RTVA. Problemes tals com la manca de recursos, d'atenció assistencial i de suport econòmic formen el desagradable còctel que exposen. Reclamen a Govern solucions efectives, amb un treball més coordinat i eficient.

Sobre la taula, una llarga llista de reivindicacions que presenten des de les associacions. Reclamen atenció i una millor organització en les taules de treball amb l'executiu. Així ho destaca la presidenta de l'Associació per la defensa del jovent en risc d'Andorra, Sandra Cano, que considera fonamental que ministeris com el d'educació siguin a la taula.

Avalen el Pla de salut mental i addiccions i ho consideren un projecte complet i prou ambiciós. El que sí que troben a faltar és la creació d'un centre o espai on els joves amb afers de salut mental rebin acompanyament per evitar així que marxin lluny de casa. Veuen el CREI com a un recurs necessari, però en casos molt concrets.

En referència a l'hospital, específicament a la quarta planta, opinen que no existeix l'atenció personalitzada necessària i que estan desbordats de feina que no poden atendre.

stats