Societat 06/07/2022

Atenció psicològica pels refugiats d'Ucraïna

El Govern engega un programa i assumirà el 90% del cost de la visita

A. S. (ANA)
1 min
Refugiats ucraïnesos quan van arribar al país amb el comboi andorrà.

Andorra la VellaEl Govern ha aprovat un programa d'atenció psicològica per les persones procedents d'Ucraïna a causa del conflicte bèl·lic. El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, ha remarcat que la salut mental és una de les prioritats d'aquest executiu, i per aquest motiu han decidit ajudar "a aquestes persones que han viscut una situació emocional i psicològica difícil de gestionar". El programa consta d'un nombre limitat de visites i el Govern assumirà el 90% del cost de la visita i l'usuari el 10% restant.

Filloy ha comentat que el programa ja es va compartir anteriorment amb el Col·legi Oficial de Psicòlegs d'Andorra, i de fet, alguns professionals ja van manifestar la voluntat d'adherir-se al programa i des de l'executiu esperen que des d'aquest anunci, s'hi afegeixin més persones. El decret de creació d'aquest programa es publicarà el dimecres de la setmana vinent i a partir d'aquell moment els psicòlegs podran adherir-s'hi per prestar aquest servei. 

Les persones desplaçades arran del conflicte d'Ucraïna accediran a aquest programa derivats o pels seus metges referents, o pels circuits habituals dels serveis socials. La prestació del servei la duen a terme els professionals adherits al programa i es determina amb un nombre màxim de vuit sessions que es pot allargar fins a un màxim de 12 en casos justificats.

stats