Societat 18/09/2021

Atida engega una campanya publicitària per incentivar la donació de medul·la òssia

Una quarantena de persones han participat en la realització de l'espot

ANA
2 min
Una de les participants a l'espot publicitari d'Atida fent-se la fotografia a la plaça del Poble.

Andorra la VellaAmb motiu de la celebració del dia mundial del donant de medul·la òssia i sang de cordó umbilical, l'associació de Trasplantats i Donants d'Andorra (Atida) ha estrenat aquest dissabte una campanya publicitària a través d'un espot per sensibilitzar sobre la problemàtica, informar de l'existència del Programa de donació de medul·la òssia del ministeri de Salut i per promoure l'adhesió dels ciutadans al Registre de Donants de Medul·la Òssia (Redmo), integrat a la xarxa internacional de donants.

Sota el lema 'Tots podem salvar una vida', la campanya compta amb la participació altruista de professionals de l'àmbit de la salut i de la seguretat pública, així com d'una quarantena de ciutadans. El vídeo mostra el retrat real de persones que salven vides gràcies al seu ofici, però també de ciutadans que les poden salvar mitjançant la donació de medul·la: un teixit indispensable per a la vida que conté les cèl·lules sanguínies.

Des d'Atida manifesten que la donació de medul·la requereix trobar dues persones compatibles i, si bé es regeix per la solidaritat internacional, la possibilitat que això passi és d'u entre 4.000. Per tant, exposen que com més persones s'inscriguin a Redmo, més possibilitats hi haurà que pacients de leucèmia i altres malalties del món trobin un donant compatible per salvar la vida. Actualment, més de 28 milions de persones arreu del món ja són donants de medul·la òssia.

A Andorra compten amb 118 donants tipats i disponibles, i 137 donants pendents de passar a la fase de 'disponibles' segons els criteris del Redmo. Xifres que a Atida celebra i que espera que continuïn en augment. Per aquest motiu, des de l'entitat agraeixen la iniciativa del Govern i es posen a disposició dels ciutadans que desitgin més informació perquè tots podem salvar una vida.

L'espot publicitari realitzat per l'associació de Trasplantats i Donants d'Andorra (Atida)
stats