Societat 12/05/2023

Augment del 5% del salari a 500 treballadors del SAAS

El cobraran de forma retroactiva des de l'octubre

ARA Andorra
1 min
Hospital Meritxell

Andorra la VellaEl conveni col·lectiu que va signar la direcció del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, al capdavant del qual està Josep Maria Piqué, i el comitè d’empresa es començarà a aplicar a partir d’aquest mes. Això suposa a efectes pràctics que s’activa el pla de carrera professional. L’efecte de major impacte, segons explica Andorra Televisió, és l’augment salarial a més de 500 professionals sanitaris públics, majoritàriament de l’Hospital, Atenció Primària o residències.

L’increment serà equivalent a un 5% del salari i com el conveni col·lectiu es va signar a l’octubre comportarà que es pagui de forma retroactiva des de llavors. Per tant seran vuit mesos de cop, equivalent a un 40% del salari d’aquest mes. A partir del juny ja es cobrarà el nou sou, un 5% superior a l’actual.

El SAAS ha desbloquejat el pla de carrera com preveia el conveni col·lectiu signat l’octubre passat amb el comitè d’empresa. Estava congelat des de feia més de deu anys. Més de 500 professionals es beneficiaran d’un increment salarial, amb efectes retroactius des de l’entrada en vigor del conveni.

Per poder ascendir en el pla de carrera, els professionals han hagut d’acreditar els mèrits per passar de nivell, bàsicament experiència professional i haver assistit a formacions, a banda de superar les avaluacions dels seus superiors.

El pla de carrera era una reivindicació des de fa una dècada quan l’executiu de Toni Martí va aturar aquest tipus de complement per la necessitat de contenir la despesa pública per la crisi i el deute.

stats