Societat 15/01/2023

Augment del control dels supermercats sobre les bosses de la compra per l'increment en els robatoris

Increment important dels petits furts de productes cars i la tecnologia que arriba és la intel·ligència artificial

ARA Andorra
1 min
Productes en un supermercat.

Andorra la VellaEls supermercats d'Andorra han incrementat els controls que es fa a la sortida de l'establiment per l'augment de robatoris detectats. Es tracta de petits furts, però de productes que tenen un preu elevat. L'augment del cost de la vida ha derivat, segons diferents fonts del sector, que hagi augmentat el nombre de gent que opta per afegir petits furts a la compra que realitzen.

Una tècnica que s'ha detectat molt últimament és passar el producte furtat en una bossa de mà i una vegada s'ha pagat la resta a la caixa es posa el material robat en la mateixa bossa on va la 'compra' legal. Així s'intenta evitar que el control de seguretat un cop passades les caixes pugui detectar el furt. Aquest sistema, segons les mateixes fonts, és només un dels que s'estan utilitzant habitualment i que a vegades s'implementa entre diferents membres de la mateixa família o grups d'amics.

L'impacte dels petits furts en les vendes dels supermercats podien ser en general un 3% del total. Aquesta era la xifra estàndard del passat. Actualment, l'impacte podria haver pujat fins a un 5%. Els supermercats, segons les fonts consultades, estan apostant per incrementar la despesa en tecnologia de seguretat que minimitzi els furts. En aquest sentit, està damunt de la taula la implementació d'Intel·ligència artificial per al control dels petits furts des de les càmeres dels supermercats. La identificació de gestos vinculats a furts la faria la IA i s'enviaria una alerta als guàrdies sobre quina persona és sospitosa de robatori.

stats