Societat 16/05/2019

L'Aula Magna es tanca amb l'objectiu de seguir creixent

Una vintena de persones han pres part en la proposta que s'ha tancat amb una xerrada de l’historiador Eduard Tarrés

M. F.
2 min
El rector de la Universitat d'Andorra, Miquel Nicolau, i la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, en un moment de la cloenda de l'Aula Magna. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaLa xerrada de l’historiador Eduard Tarrés sobre les pintures murals de Santa Coloma ha estat aquest dijous a la tarda el colofó de la 14a edició de l’Aula Magna, el projecte que impulsen de manera conjunta la Universitat d’Andorra i el comú d’Andorra la Vella, i en el qual aquest any hi han pres part una vintena de persones. Tant el rector de la universitat, Miquel Nicolau, com la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, han fet una valoració molt positiva d’aquesta proposta i han refermat la voluntat que tingui continuïtat.

D’aquesta manera, Nicolau ha explicat que l’Aula Magna és la proposta de formació continuada que més edicions ha tingut de totes les que ofereix l’UdA. De fet, hi ha un seguit de persones "assídues" i que edició rere edició repeteixen. El rector ha destacat que la proposta suposa "l’obertura de la universitat" cap a la societat i alhora un intercanvi “intergeneracional” entre els alumnes de l’UdA més joves i la gent més gran. De fet, Nicolau ha destacat que cada vegada es va més, a nivell europeu, cap a un model en què els alumnes de les universitats no són només els estudiants que surten del batxillerat, sinó altres perfils. D’aquesta manera, s’incideix "en un model d’universitat oberta".

Aquest any, de fet, s’ha apostat per fer més sessions als matins amb la voluntat de refermar l’intercanvi intergeneracional i portant “la gent més gran de 55 anys a les aules”. Aquesta iniciativa, ha assegurat Nicolau, ha funcionat molt bé i de cara a l’any que ve es pensa ja en seguir "ampliant" l’oferta; en aquest sentit, ha recordat que en aquesta edició estudiants de l’Aula Magna han pogut també gaudir d'una experiència fora del Principat gràcies a l’acord amb la Xarxa Vives.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha valorat "molt positivament" el projecte que ja està, ha assegurat, "molt consolidat". Ha fet èmfasi en la "transferència de coneixement" que hi ha entre joves i padrins i ha reiterat la voluntat que la iniciativa tingui continuïtat.

stats