Societat 06/10/2020

Autea rep una donació de 5.000 euros per al programa de suport a les famílies

El projecte ja compta amb el finançament necessari per cobrir el total del pressupost, 14.880 euros

Ana
2 min
La presidenta d'Autea, Inés Martí, durant la presentació del nou programa. / A. S. (ANA)

Andorra la VellaPocs dies després de presentar el nou programa Suport a casa 6 a 9 anys i de fer una crida a la col·laboració ciutadana per poder tancar el seu finançament, l’associació d’afectats d’autisme d’Andorra (Autea) ha rebut una donació pel total de la quantitat demanada, 5.000 euros. Amb aquesta donació, més la rebuda la setmana passada de Gol Solidari, l’ajuda del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut i l’aportació d’Autea i les famílies, el programa ja compta amb el finançament necessari per cobrir el total del pressupost del projecte, 14.880 euros. Segons informen des d'Autea, el particular que ha fet la donació ha demanat mantenir l’anonimat.

El programa, presentat la setmana passada, ofereix atenció domiciliària individualitzada per llars amb infants d'entre sis i nou anys amb un trastorn de l’espectre de l’autisme. El projecte treballa de forma individualitzada dificultats funcionals i problemes de control de conducta a l’entorn natural de l’infant, la família.

Durant l’acte de presentació, la presidenta d’Autea, Inés Martí, va explicar que el programa pilot havia estat concebut inicialment per a dos infants, però davant del nombre de peticions rebudes per participar per part de les famílies de l’associació amb infants que complien amb els requeriments descrits al programa, i un cop validats els candidats conjuntament amb les professionals de Salut Mental del SAAS, amb les quals s’està coordinant el programa, van decidir acceptar sis famílies i buscar la part pendent de finançament.

Des d’Autea s’han referit al particular que ha fet la donació, com “una persona amb una gran empatia i una responsabilitat social encomiable. Gràcies a la seva generositat unes famílies que ho necessiten molt podran comptar amb una teràpia adequada per als seus fills, el que és un dret”.

El programa, que té una durada d’un any, realitzarà una valoració abans del tractament i una altra després per poder recollir dades empíriques sobre l’eficàcia i l’impacte de les intervencions en l’infant i la família.

stats