Societat 02/11/2021

Autea inicia el curs amb tres programes per a infants, joves i famílies

L'associació incorpora un de nova creació i amplia els dos ja existents

ANA
1 min
La presidenta d'Autea, Inés Martí.

Andorra la VellaAmb la voluntat d’oferir un servei personalitzat i especialitzat basat en l’evidència científica, i amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats dels seus associats, Autea ofereix aquest curs 2021-2022 un programa de nova creació ('Alevins') i amplia els programes 'Grup Jove' i 'Suport a casa 6 a 12 anys'.

L’any 2019 l’associació va oferir el primer programa 'Grup Jove', que ofereix suport a joves d’entre 17 i 30 anys amb dificultats en la interacció social i la comunicació. L’any següent, Autea va engegar un programa d’atenció centrada en la família i en el seu infant amb TEA, el programa 'Suport a casa de 6 a 9 anys', una intervenció naturalística i ecològica desenvolupada a la llar de l’infant que aquest 2021 ha ampliat la franja d’edat fins als 12 anys. També aquest 2021 l’associació ofereix el nou programa 'Alevins' de suport a adolescents amb TEA de 12 a 16 anys que tenen dificultats en la comunicació i la interacció social.

Tots els programes es coordinen amb diferents entitats, com el departament de Salut Mental del SAAS i amb els professionals dels centres educatius que assisteixen els infants, adolescents i joves.

Des d’Autea es ressalta la importància de poder treballar de forma coordinada amb els usuaris, les famílies i els professionals referents, així com els professionals dels centres educatius, ja que permet garantir una major eficàcia dels recursos.

Per finançar aquests programes, l’associació ha comptat amb aportacions de particulars, d’entitats esportives i socials del país, del ministeri d’Afers Socials, Igualtat i Joventut i de les famílies usuàries. L’associació espera poder seguir comptant amb la col·laboració i suport de la societat civil i administracions per garantir la continuïtat dels programes.

stats