Societat 03/06/2019

Una avaria deixa Tràmits sense funcionar

En tot aquest dilluns al matí no s'ha pogut oferir cap servei des del departament

Joan Ramon Baiges
2 min
El Servei de Tràmits del Govern, a la planta baixa de l'edifici administratiu. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl Servei de Tràmits del Govern està aturat durant tot aquest dilluns al matí i no pot oferir cap servei i fer cap tràmit que demani el ciutadà. La pana s'ha produït a primera hora del matí, tot just quan els funcionaris comencen la seva jornada laboral, i encara no ha estat resolta, segons han informat fonts del Govern.

Els treballadors no poden fer cap feina que necessiti un suport informàtic, ni tan sols la web del servei funciona, i de moment no disposen de cap mena d'informació de quan es resoldrà l'avaria.

Una avaria similar es va produir el mes de gener. Els ciutadans que anaven a l'edifici administratiu per a fer gestions (com renovar el passaport o el carnet de conduir) no van poder procedir a fer-les, ja que no va funcionar el sistema durant tres dies.

Els afectats es van veure beneficiats amb la gratuïtat d'aquests tràmits fins a 50 euros o amb un descompte per aquesta mateixa quantitat si la tramitació era molt més costosa. A més a més, els horaris d'atenció al públic es van ampliar per donar resposta a les demandes acumulades

Tal com va explicar el ministre portaveu en aquell moment, Jordi Cinca, l'avaria es va produir en un servidor que dona servei a Tràmits que, si bé no va ser l'únic departament afectat de l'administració, sí que va ser el que es va veure més perjudicat. Es van veure perjudicats altres departaments i així, a la duana no es van poder fer les declaracions d'exportació simplificades (una afectació d'unes 225 en els tres dies) i tampoc es va poder tramitar les declaracions en línia de l'Agència Tributària, mentre que en els presencials no hi ha haver cap problema. A més, hi va haver afectacions a Immigració.

stats