Societat 01/03/2019

Les pistes Avet i Àliga, aprovades per a les finals de la Copa del Món

L''snow control' té com a objectiu revisar la idoneïtat de la superfície esquiable on tindran lloc les curses de l’11 al 17 de març

Ara Andorra
2 min
Les pistes de les finals de la Copa del Món d'esquí se sotmeten a l''snow control'. / GRANDVALIRA

Andorra la VellaLes pistes de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí, Avet i Àliga, es van sotmetre aquest dijous al rigorós control que exigeix la Federació Internacional d’Esquí, l''snow control', i han aprovat l'exàmen amb bona nota. Aquest control té com a objectiu revisar la idoneïtat de la superfície esquiable on tindran lloc les curses de l’11 al 17 de març als sector de Soldeu el Tarter de Grandvalira. A diferència de les darreres edicions de la Copa d’Europa i de la Copa del Món, no es va desplaçar cap delegat de la FIS per fer-se càrrec del reconeixement de les pistes. L’ens internacional, amb un gest d’absoluta confiança cap al comitè organitzador, va derivar aquesta missió a l’equip tècnic de les finals de la Copa del Món que encapçala Jordi Pujol, cap de cursa de l’esdeveniment.

snow control' L’equip va analitzar aquest dijous la neu al llarg dels dos escenaris de competició que acolliran els 25 millors esquiadors i esquiadores del món de cada disciplina. “Estem dintre dels límits de granulometria i densitat de neu que requereix la FIS”, ha explicat Sebastià Plaza, cap de màquines de Grandvalira-Soldeu el Tarter. I hi va afegir: “Sobretot l’Avet, es troba a dia d’avui en un estat excel·lent. Així és com ha d’estar per acollir les proves tècniques que demanen una superfície molt més compacta i dura”. Els tècnics van mesurar els gruixos de neu de totes les parts de les pistes. De fet, la FIS fixa un mínim de 40 cm de cota i en moltes zones dels traçats “superem el metre”, va assegurar Plaza.

Després de la confirmació oficial de l’'snow control', positiu per part de la federació, Jordi Pujol, cap de cursa de les finals, ha valorat molt positivament el treball realitzat pels equips de canons i de màquines. "L’anticicló s’ha allargat durant setmanes i amb el test s’ha comprovat que la feina feta ha estat l’adequada. Aquest bon resultat prové d’un gran esforç de tot l’equip per poder mantenir les pistes com estan”. L’equip d’explotació preveu tancar aquest divendres la part alta de la pista Àliga del Tarter i tancar la part baixa dilluns. La pista Avet de Soldeu encara romandrà oberta uns dies més.

stats