Societat 21/11/2023

Avís groc per ventades generalitzades i neu al nord

Mobilitat recorda que és obligatori circular amb equipaments especials, sigui rodes de contacte o cadenes

ARA Andorra
1 min
El preludi del canvi de temps que es va començar a veure aquest dilluns.

Andorra la VellaEl Servei Meteorològic d'Andorra ha activat l'avís groc per ventades i la nevada que tindrà lloc durant la jornada d'aquest dimarts i que s'estendrà fins dimecres. Segons detallen, el flux de nord impulsat per la depressió del sud dels Alps i l'anticicló de l'Atlàntic farà augmentar el vent a mesura que avanci el dia, mentre que la nevada serà més significativa en les cotes altes. Pel que fa al vent, s'han registrat 83 km/h als cims (Tossa d'Espiolets) i 50 km/als fons de vall (Roc de St. Pere).

Al centre i sud del Principat la neu serà molt més dèbil i amb àmplies clarianes, sobretot al matí, mentre que de cara a la tarda guanyarà intensitat al nord, tot i que al centre i sud arribarà molt més debilitada i majoritàriament en forma de borrufa.

Davant d'aquesta situació, i com és habitual, el departament de Protecció Civil demana precaució a l'hora de dur a terme activitats a l'exterior, així com a la carretera, ja que la borrufa pot generar manca de visibilitat. Tanmateix, Mobilitat recorda que és obligatori circular amb equipaments especials, sigui rodes de contacte o cadenes.

stats