Societat 01/09/2017

Balanç desigual del període de rebaixes

Els comerciants fan valoracions diferents del volum de vendes

M. F.
1 min
Una de les botigues que mostraven aquests dies el cartell de rebaixes. / D. R.

Andorra la VellaSensacions desiguals dels comerciants després que aquest dijous es conclogués el període de rebaixes d’estiu. Així, mentre que alguns assenyalen que el volum de vendes ha estat lleugerament millor a anys anteriors, altres posen en relleu que els resultats hauran estat similars als de l’any passat, si no pitjors.

Així, dijous es va posar el punt final a dos mesos i escaig de rebaixes, que es van iniciar el 23 de juny, i la presidenta de l’associació de comerciants de Carlemany i travesseres, Susagna Venable, ha destacat que la primera impressió és que els resultats hauran estat “com l’any passat o pitjors”. Així, ha assenyalat que s’ha vist “molta gent pel carrer però que no compra”, ja que el perfil ha estat més el d’un client que “busca la ganga”.

Pel que fa al període escollit per fer aquestes rebaixes i que ha suposat que s’hagin escurçat els dies de durada, Venable ha destacat que no creuen que hagi tingut cap impacte en les vendes i ha afegit que el client que visita el país a l’agost normalment busca els preus molt rebaixats i això té un impacte en el volum de vendes.

D’altra banda, fonts de la Federació d’Associacions de Comerciants d’Andorra (FACA) han assenyalat que les vendes han estat positives i que l’augment podria haver estat al voltant d’un 5%. Aquests resultats favorables s’han vist reflectits, especialment, en el sector de la roba, tal com han destacat.

stats