Societat 15/05/2019

Balanç positiu de la temporada tot i les lesions

La FAE ultima els nous equips abans d'iniciar els entrenaments de pretemporada

T. Navarro
2 min
Roda de premsa de la FAE per fer balanç de la temporada. / T. N. (ANA)

Andorra la VellaLes lesions d'alguns dels esquiadors han tocat els objectius de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) a les Copes del Món i d'Europa, però tot i això des de la federació creuen que el balanç és positiu perquè "hem millorat les condicions d'entrenament", ha explicat el recentment escollit director esportiu d'esquiador, Max Tissot. "Cada temporada es viu diferent i hi ha algunes que surten millor que d'altres", ha afirmat el director de la FAE, Josep Pintat, però ha de quedar clar que "per part de tots i totes es posa la il·lusió i l'esforç possible per tirar endavant els resultats". El director de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Transformació Digital Clients de Crèdit Andorrà, Joan R. Mas, ha reafirmat el compromís de l'entitat amb la federació i el seu objectiu de "posicionar Andorra en el panorama internacional".

En velocitat, les noies "han fet un pas endavant", ha reconegut Tissot, baixant punts i rànquing. Una dinàmica que la FAE vol que continuï en aquesta línia. Pel que fa als nois, Tissot reconeix que no s'han aconseguit els objectius plantejats. En canvi, si ha millorat el nivell tècnic dels corredors, un valor que fa estar "molt optimista" perquè "l'evolució tècnica a vegades triga a notar-se en els resultats".

Pel que fa a la part tècnica, en la secció femenina els resultats de les esquiadores han estat bons, especialment de Carla Mijares, que ha fet una entrada al circuit FIS molt bona mostrant "el potencial i les capacitats per tirar endavant i molt ràpid", ha afirmat el director esportiu. També està en forma Mimi Gutiérrez, que tot i haver patit una lesió al dit en el moment més crític de la temporada, ha tornat al Mundial amb un bon resultat. Al seu temps, els nois han aconseguit la posició 26 a la classificació europea amb Àlex Rius. Tissot reconeix que ha faltat regularitat i confiança, però queda content perquè el nivell tècnic ha pujat.

Joan Verdú, preparat per competir

Ja fa cinc mesos que l'esquiador Joan Verdú va patir una lesió al genoll per la qual no va haver de passar pel quiròfan però que sí que l'ha mantingut enfeinat per accelerar la recuperació. El pròxim mes marxarà a França per comprovar com li respon l'articulació amb un entrenament intens i, si tot va bé, marxarà amb la resta de companys a l'Argentina per entrenar per a la pretemporada.

stats