Societat 18/03/2022

El ball del Contrapàs d'Andorra la Vella arriba a la semifinal d'un concurs de Catalunya Ràdio

Arxiu ANA
2 min
Ball del contrapàs.

Andorra la VellaTal dia com avui de fa 10 anys, el 19 de març de 2012, va ser notícia...

El ball del Contrapàs d'Andorra la Vella participa en una de les semifinals del concurs La dansa més viva dels Països Catalans del programa Mans de Catalunya Ràdio. Amb el Contrapàs hi competeixen el Ball Cerdà de la Seu d'Urgell, la Gala de Campdevànol, les Gitanes de l'Arboç, la Disfressada de Sant Vicenç dels Horts i el Parado de Valldemossa. Els vots es poden fer fins al 24 de març a través de les xarxes socials del programa, per correu electrònic, missatges de text al mòbil o al contestador automàtic. El ball guanyador d'aquesta semifinal participarà en la final conjuntament amb els guanyadors de les altres tres semifinals.

El programa Mans de Catalunya Ràdio cerca, a través del concurs La Dansa més Viva dels Països Catalans, el ball tradicional més estimat pels oients de l'emissora. El concurs es va iniciar el mes de setembre passat amb la participació de 66 balls dels territoris de parla catalana. Des d'aleshores s'han anat fent diferents eliminatòries fins arribar a les semifinals en les que hi participen 24 danses repartides en quatre semifinals.

En el primer grup de les semifinals hi ha el ball del Contrapàs d'Andorra la Vella, el Ball Cerdà de la Seu d'Urgell, la Gala de Campdevànol, les Gitanes de l'Arboç, la Disfressada de Sant Vicenç dels Horts i el Parado de Valldemossa.

Els oients del programa poden votar fins al 24 de març, data en què se sabrà quin és el finalista d'aquesta eliminatòria. En els successius dies es faran les altres tres semifinals que completaran els participants en la final que es realitzarà del 12 al 26 de maig. Els vots -un per persona- es poden realitzar a través de les xarxes socials, el correu electrònic del programa, missatges de text al número habilitat per al concurs o al contestador automàtic del programa.

Reacció institucional

En un comunicat de premsa, el cònsol menor de la parròquia, Jordi Minguillón, ha fet saber que ha enviat una carta de felicitació a les dues directores de l'Esbart Dansaire d'Andorra la Vella i, en nom de tots els membres de la corporació, s'ha mostrat orgullós de l'Esbart per 'la seva tasca de difusió i de potenciació de la nostra dansa -ball típic i tradicional d'Andorra la Vella que només es balla el diumenge de Festa Major a la plaça del Poble- precisament l’any del 30è aniversari' de la fundació de l'Esbart.

stats