Societat 04/10/2017

Els banders celebren el dia del seu patró sense la previsió que s'incorporin més efectius

A dia d'avui el cos compta amb una vintena de membres, però el seu director veuria bé que s'incorporés algun agent més de cara a l'any vinent

Ana
2 min
El Cap de Govern, Antoni Martí; la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el director del cos de Banders, Miquel Rosell, amb tot l'equip. / L. M. (ANA)

Andorra la VellaCoincidint amb la festivitat de Sant Francesc d'Assís, el cos de banders ha celebrat, aquest dimecres, el dia del seu patró. Els integrants del cos s'han reunit en un acte per homenatjar un bander que fa 20 anys que hi treballa i per atorgar un diploma a dos banders que s'incorporen definitivament al grup. A dia d'avui, doncs, ja són 19 els efectius amb què compta el cos, més un que està en període de proves. El director dels Banders, Miquel Rossell, ha dit que no han fet cap sol·licitud formal al Govern, però que veuria bé una nova incorporació de cara al 2018. Sobre aquesta qüestió, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha respost que no hi ha una plaça prevista i que s'aniran fent incorporacions de forma gradual, ja que creu que "no és bo incorporar moltes persones de cop".

Pel que fa a finançament, Miquel Rossell ha assegurat estar "ben coberts". I sobre la nova tasca de les observacions nivometeorològiques d'alta muntanya, on els membres del cos de banders faran sondatges i les dades que obtinguin s'inclouran a l'elaboració d'un butlletí de perill d'allaus, Rossell ha apuntat que hi destinaran 6 efectius. El director del cos també ha dit que han rebut un total de 1.500 trucades durant aquest últim any i que en totes han actuat.

El cap de Govern, Toni Martí, ha agraït la feina dels Banders i ha volgut ressaltar que un dels drets més preuats és la protecció de la natura, i que el cos és un pilar per aconseguir-ho. En aquest sentit, la ministra Sílvia Calvó ha afegit que es tracta d'un cos transversal, que a poc a poc va ampliant el seu ventall de tasques. I sobre el gos de detecció de verins que es va presentar l'any passat, Calvó ha dit que "és un clar exemple que intentem respondre els neguits de la ciutadania".

A l'acte del dia del patró dels banders, aquest dimecres al migdia, hi ha assistit una representació dels Agents Rurals de Catalunya, amb els quals es trobaran, properament, en una trobada que es farà a la Vall d'Aran, on també hi participaran agents del cos de rurals francesos.

A l'últim, el director del cos de banders ha fet entrega de la recaptació de la cursa de muntanya Enclar al representant de l'associació Hi Arribarem, que treballa amb persones discapacitades.

stats