Societat 23/08/2021

El Barça d'handbol torna a repetir pretemporada a Encamp

L'equip porta des de divendres a Andorra i és la tercera secció del conjunt culer que fa parada a Andorra a aquest estiu

A.Solé
3 min
El conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez, juntament amb l'entrenador del primer equip d'handbol, Carlos Ortega, i el capità, Gonzalo Pérez de Vargas.

EncampMés d'una dècada després, el primer equip d'handbol del FC Barcelona continua fent una estada de pretemporada a Encamp. La secció d'handbol va arribar divendres a la localitat encampadana on s'està entrenant fins aquest dimarts, quan ja marxen. Aquesta és la tercera estada d'una secció del FC Barcelona a Encamp, després que també ho fes el primer equip d'hoquei i el segon equip de futbol sala. "Tenir aquestes seccions ens ajuda a promocionar les nostres instal·lacions i el patrimoni natural" de la parròquia, ha expressat el conseller d'Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez, durant la roda de premsa conjunta amb el nou entrenador de la secció, Carlos Ortega, i també el nou capità, Gonzalo Pérez de Vargas, després de la retirada de Raúl Entrerríos. En aquest sentit, Fernàndez ha obert la porta al primer equip d'handbol a tornar l'any vinent. "Teniu les portes obertes i Encamp és casa vostra", ha indicat, recordant que renoven els contractes anualment. La darrera secció del FC Barcelona que farà estada a Encamp serà la de bàsquet, que ho farà aquesta setmana on a més, també disputarà un amistós contra el MoraBanc Andorra.

Fernández ha destacat, que per exemple, aquest diumenge els jugadors van anar al circuit del Pas de la Casa. "Per nosaltres és or", que triïn Encamp tant estades d'equips professionals com amateurs, ha comentat el conseller, remarcant que busquen aquest equilibri. "Seguim en ritme de buscar estades tant professionals com amateurs que omplin la parròquia, els hotels i els comerços", ha indicat. De fet, aquestes estades són un dels objectius estratègics de la corporació per dinamitzar la parròquia. El conseller també ha confessat, que pel que fa al futbol, donen molta importància al futbol amateur i de base. El fet de no disposar de gespa natural és un inconvenient pels equips professionals. "Ens costa molt mantenir la gespa natural" a nivell de costos per la climatologia de l'hivern, ha dit Fernández, qui ha afegit que no ho descarten "per tenir aquest atractiu que posaria la cirereta al pastís".

Per la seva banda, Ortega s'ha mostrat molt agraït al comú per l'estada i ha avançat que aquesta col·laboració "probablement" s'allargarà en el temps. Enguany, l'estada ha estat més curta que en anys anteriors, però "ens sentim molt bé a l'hotel i a les instal·lacions", ha declarat, afegint que el tracte és molt agradable, ja que és un indret, que a banda d'entrenar, també permet gaudir de temps lliure. En la mateixa línia, Pérez de Vargas, ha manifestat que és important per a ells venir a Andorra durant la pretemporada perquè ho poden fer en les millors condicions i disponibilitat possibles i amb una bona temperatura. "És una tradició venir aquí, la qual ens ha donat moltes alegres i tant de bo al futur puguem seguir treballant junts", ha indicat el porter i capità de l'equip.

Pel que fa a l'equip, Ortega ha comentat que està funcionant molt bé, mantenint certs aspectes d'anys anteriors, però també afegint pinzellades noves. De fet, aquests primers dies s'han centrat molt a treballar la defensa. "Estem amb pocs canvis al treball d'atac i ens estem coneixent tots", ha afirmat l'entrenador, recordant que aquest any, amb els jocs olímpics, gairebé no hi ha pretemporada perquè la setmana vinent ja comencen amb els partits. Tot i així, ha indicat que molts jugadors que van assistir a la cita de Tòquio han arribat en molt bona forma.

Pérez de Vargas, que afronta la primera temporada com a capità d'equip, ha assegurat que ha intentat aprendre de tots els capitans anteriors. "Vull intentar ser una mica transmissor", ja que és feina dels veterans adaptar les noves incorporacions. Quant a l'equip i al nou entrenador, ha manifestat que ja es comencen a veure els canvis que vol incorporar i l'equip ja va agafant forma.

stats