Societat 28/06/2019

Bartumeu diu que l'aeroport de la Cambra és una "barbaritat"

El líder de Progressistes afirma que no només és inviable sinó que està molt mal fonamentat

Ara Andorra
1 min
Jaume Bartumeu i Josep Roig, acompanyats pels membres que formen la nova l'executiva. / M. M.

Andorra la VellaJaume Bartumeu creu que el projecte d'un aeroport dins d'Andorra no només és inviable sinó que està molt mal fonamentat. A l''Ara i Aquí' de Ràdio Nacional ha arribat a qualificar-lo de "barbaritat". El president de Progressistes-SDP també ha afirmat que el Govern tripartit no té projecte i només obeeix a un repartiment de cadires.

El reelegit fa pocs dies president de Progressistes-SDP opina que l'aeroport en territori nacional que projecta la Cambra és inviable i està mal fonamentat. El líder progressista opina que des d'un punt de vista mediambiental ja queda invalidat. Afegeix que tampoc es pot afirmar que es portaran passatgers i mercaderies de fora de la zona Schengen sense tenir en compte els interessos de la Unió Europea, a qui a sobre es vol demanar una subvenció per finançar entre 500 i 700 milions d'euros que es preveu que costi. Es pregunta "com pot tenir la lleugeresa de dir (la Cambra) que es portaran turistes de qualitat de fora de la UE i mercaderies" i voler demanar una subvenció a la UE "quan estan dient que faran la 'pirula'".

Segons publica la web del mitjà públic, Bartumeu creu que tot plegat és "absolutament poc seriós". "Em va semblar no només inviable, impossible i indefensable, sinó molt poc fonamentat", ha dit.

Molt crític s'ha mostrat també amb la negociació amb la Unió Europea. Manifesta que per molt que s'estengui la mà les converses es continuen portant amb secretisme i reclama "on són els documents".

Bartumeu ha recordat que ja va advertir del pacte entre demòcrates i liberals abans de les eleccions i assegura que el Govern tripartit "no té projecte ni perspectiva, només hi ha hagut un gran repartiment de cadires".

stats