Societat 14/06/2023

Els bàsics del juny

La secció d'alimentació de Pyrénées Andorra s'omple de colors amb els productes frescos de temporada

ARA Andorra
1 min
Les cireres és un dels productes de temporada

L'arribada de l'estiu fa que vingui més de gust els àpats lleugers. Les amanides de tota mena i les cremes fredes guanyen terreny a altres plats. Ara busquem menús fàcils de digerir sobretot a la nit que és quan baixa la força digestiva.

La secció de fruita i verdura de l'àrea d'alimentació de Pyrénées Andorra s'omple de colors gràcies als productes d'aquesta temporada. Un d'ells és el vermell que ens aporta el pebrot vermell, tomàquets, raves, remolatxa, cireres, gerds (que s'acaben aviat) i maduixes (si us agraden afanyeu-vos que estan a punt de dir-nos adéu). Cal assenyalar que és important afegir els fruits vermells o de bosc a la nostra dieta pels polifenols. Què són? Els polifenols són substàncies molt antioxidants i antiinflamatòries que, a més, tenen un gran poder prebiòtic.

Un cistell ple de cireres

El color verd també pren protagonisme amb el carbassó, pebrot verd, enciam, cogombre i mongeta tendra. Les verdures aporten vitamines i minerals específics. A més, prenen especial importància durant l'estiu perquè ens aporten aigua i ens mantenen hidratats. També posseeixen un alt contingut en fibra i són grans antioxidants que ens protegeixen de certes malalties cardiovasculars i relacionades amb la degeneració del sistema nerviós.

Amanida Cèsar

Manté una dieta equilibrada també durant l'estiu amb productes de temporada i de proximitat.

stats