Societat 16/10/2019

La Batllia admet a tràmit una demanda de Silvestre contra el Col·legi d'Advocats

Es tracta de la segona acció judicial del lletrat contra l'organisme col·legial que ha estat acceptada per la justícia

Ara Andorra
2 min
L'advocat Josep A. Silvestre minuts abans de l'inici del judici. / T. N. (ANA)

Andorra la VellaEl tribunal de batlles de la secció administrativa ha admès a tràmit una demanda que l’advocat Josep Antoni Silvestre ha presentat contra el Col·legi d’Advocats i que fa referència a l’actuació del Tribunal Superior. En aquest sentit, cal destacar que aquesta és la segona demanda de Silvestre contra el col·legi que la justícia admet a tràmit, ja que la setmana passada el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) publicava l’admissió de la primera.

Silvestre va demanar l’empara del Col·legi d’Advocats en dues ocasions. La primera tenia a veure amb l’actuació del president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, amb qui el lletrat va tenir un incident que va portar Silvestre a demanar la recusació del magistrat. Arran d’aquests fets, i de manera paral·lela a l’acció judicial, l’advocat va demanar que des del col·legi hi hagués un pronunciament garantint l’exercici de la professió amb total independència. Aquesta manifestació dels advocats no es va produir i Silvestre ho ha portat ara als tribunals.

De manera paral·lela, també ha portat a la Batllia el fet que el col·legi tampoc no hagi intervingut en l’actuació que ha tingut el Tribunal Superior que, tot i que va acceptar la recusació de Pijuan, va qualificar la defensa com a “conflictiva”, al mateix temps que lloava la figura del president de Corts. La demanda de Silvestre al col·legi professional va ser rebutjada i en aquest sentit s’argumentava que el Tribunal Superior ja li havia donat la raó.

Cal destacar també que aquest dimarts es va saber que el fiscal general, Alfons Alberca, ha demanat que la causa del cas BPA no es reprengui fins que no se sàpiga si Silvestre recorre al Tribunal Constitucional el fet que el Consell Superior de la Justícia no hagi acceptat la seva recusació. Es desconeix encara si el lletrat farà aquest recurs.

stats