Publicitat
Publicitat

El bàtxelor de pilot comercial es posarà en marxa el proper curs

Andorra Air Service ja ha rebut la demanda de set estudiants de Hong Kong interessats a venir a Andorra a cursar el bàtxelor

El Govern, la Universitat d'Andorra i l'empresa Andorra Air Service van signar un conveni de col·laboració per oferir un bàtxelor de pilot comercial el passat mes de juny. Un dels administradors i fundadors de l'empresa, Miquel Armengol, ha confirmat en declaracions a l'ARA.ad, que el curs s'iniciarà al setembre del 2016, ja que s'està treballant en el projecte i actualment s'espera la certificació internacional d'EASA (European Aviation Safety Agency), que "la tindrem d'aquí quatre o cinc mesos".

Es tracta d'una titulació universitària de tres anys de durada i homologada a nivell europeu que permetrà obtenir les competències professionals en el marc del pilotatge i de la gestió d'empreses. La formació teòrica tindrà lloc a la Universitat d'Andorra i la part pràctica, de sis mesos de durada, a EUA, segurament a Miami, segons ha avançat Armengol. La formació amb simuladors es farà a les instal·lacions d'Airbus que serà també qui s'encarregui de les certificacions i els exàmens.

El curs té un cost d'uns 100.000 euros, tot i que Armengol ha assegurat que el primer any ja cobren entre 30.000 i 60.000 euros. A més, "ja estem relacionats amb un parell de companyies molt conegudes i una s'ha compromès a agafar deu pilots de cada promoció".

Andorra Air Service ja ha rebut la demanda de set estudiants de Hong Kong interessats a venir a Andorra a cursar el bàtxelor. Armengol ha insistit que "sols pel fet de combinar Andorra i EUA els pilots sortiran amb una llicència internacional".