Societat 13/08/2019

Les accions benèfiques d'Unicef Andorra i l'FC Andorra aniran destinades a Bhutan

Uns 650 infants gaudeixen en aquest país dels fons destinats pel comitè andorrà de l'ONG

Carles Alonso
2 min
Laura Álvarez i Higini Cierco, certificant l'acord. / C. A.

Escaldes-EngordanyAcord de col·laboració entre Unicef Andorra i l'FC Andorra que comportarà un suport econòmic important per les accions del comitè d'Andorra de l'ONG destina al país asiàtic de Bhutan, on treballen per destinar recursos per a la infància amb discapacitat física.

L'FC Andorra continua amb el seu objectiu de fer-se un espai entre la societat andorrana, "no només per caires esportius sinó també per posicionar-se per una manera de fer", segons indica Jaume Nogués, director general del club de futbol. Per aquest motiu lluiran el logotip d'Unicef a la màniga de les seves samarretes de joc a més de portar a terme diferents accions benèfiques que tindran com a objectiu "recaptar fons per l'ONG andorrana", com ha indicat Marta Alberch, directora del Comitè d'Andorra d'Unicef.

La directora d'Unicef Andorra, que estava acompanyada per Laura Álvarez, presidenta d'Unicef Andorra; Higini Cierco, membre del consell d'administració de l'FC Andorra, i Jaume Nogués, director general de l'FC Andorra, ha explicat les diferents accions que portarà a terme el club de futbol. "L'FC Andorra donarà 5 euros per cada gol que marqui a la lliga". Alberch, que es mostrava esperançada perquè l'equip tricolor marqui molts gols, ha afegit que "organitzarem una jornada benèfica que estem estudiant, a més de les petites rifes i sortejos que l'FC Andorra farà en benefici d'Unicef".

Tots aquests recursos aniran destinats al projecte que el Comitè d'Andorra treballa a Bhutan per facilitar als infants amb discapacitats físiques poder anar a escola. Marta Alberch també ha explicat que "ja vam començar a treballar l'any passat i podem dir que 650 infants gaudeixen de poder assistir a una de les divuit escoles on vam proporcionar els recursos necessaris perquè l'educació sigui més accessible".

El projecte de Bhutan on treballa el Comitè d'Andorra d'Unicef té diferents accions dintre del mateix programa. Segons indica la directora andorrana, "des de formar a professors perquè sàpiguen com educar els infants amb discapacitats, a adequar les escoles perquè no tinguin barreres arquitectòniques, passant per trencar tabús amb les mateixes famílies perquè per culpa de la seva cultura i tradicions quan tenen un infant amb discapacitat el deixen a casa perquè creuen que és un càstig diví". El treball que s'ha portat a terme a Bhutan gràcies als fons aportats per Unicef Andorra han comportat que "hi hagi un centre que ha pogut contractar una persona, gràcies als recursos aportats per Andorra, perquè es tradueixi a llenguatge de signes el bhutanès", segons indica Alberch.

"El projecte d'Unicef al país asiàtic es finança gràcies a fons que recull el comitè d'Andorra que van destinat a la part educativa del projecte, i fons que envia el Govern per la part sanitària", segons indica la mateixa Marta Albech.

stats