Societat 12/11/2019

Benjamin Golub guanya el sisè premi Calvó-Armengol

El jove professor d'economia de la Universitat de Harvard recollirà el guardó la primavera del 2020 a Andorra

Agència Ana
2 min
Darrera edició del premi entregat a l'economista Melissa Dell de la Universitat de Harvard. / ARXIU

Andorra la VellaEl jove professor d'economia de la Universitat de Harvard, Benjamin Golub, ha guanyat el sisè premi internacional d'economia Calvó-Armengol que atorga la Barcelona Graduate School of Economics i el Govern d'Andorra. Golub ha estat Junior Fellow a la Harvard Society i Premi d'Economia, Història i Política a Harvard i al MIT, a més de professor visitant a la Universitat de Pennsilvània. Golub, que va llicenciar-se en matemàtiques a l'Institut Tecnològic de Califòrnia (Caltech) el 2007 i va obtenir el doctorat a la Graduate School of Business de la Universitat de Stanford el 2012, recollirà el premi la primavera de l'any 2020 en una cerimònia de lliurament a Andorra. El premi inclou una dotació en metàl·lic de 30.000 euros.

El jurat del premi Calvó-Armengol, format pels professors Salvador Barberà, Marianne Bertrand, Antonio Cabrales i Joel Sobel, ha guardonat l'economista pel seu estudi de les xarxes econòmiques, que aborda la manera com l'estructura de les connexions socials determina les opinions i comportaments de les persones. El seu treball explora com les distribucions del poder i les connexions socials fan que una societat pugui arribar a una opinió consensuada sobre un tema determinat, com ara el canvi climàtic, el valor de les vacunes o la política exterior, i en quines circumstàncies aquest consens serà encertat.

El premi s'atorga cada dos anys a un recercador en economia, o altres ciències socials, de menys de 40 anys, que hagi contribuït a la comprensió de les estructures socials i les seves implicacions en les interaccions econòmiques i inclou una dotació en metàl·lic de 30.000 euros. El guardó va néixer com a homenatge a l'economista Antoni Calvó-Armengol mort l'any 2007 a l'edat de 37 anys. Calvó, originari d'Andorra, va ser professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Barcelona GSE, i va deixar contribucions acadèmiques molt destacades en l'àmbit de l'economia social.

L'economista guardonat en la primera edició del premi, Esther Duflo (MIT), ha estat condecorada enguany amb el Premi Nobel d'Economia, convertint-se en la persona més jove que mai ha rebut aquest guardó i la segona dona que l'obté. Els guanyadors de les edicions anteriors del premi són els investigadors de Harvard Roland Fryer (2012) i Raj Chetty (2014), el professor d'Standford Matthew Gentzkow (2016), i en la darrera edició de 2018 el premi va recaure en l'economista Melissa Dell de la Universitat de Harvard.

stats