Societat 30/10/2019

Les beques ARA experimenten un nou increment

Les ajudes augmenten en un 37,6% respecte a les atorgades la temporada 2015-2016

Agència Ana
1 min
El ministre portaveu, Eric Jover, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaEl 14è cicle del programa d'Alt Rendiment d'Andorra (ARA) del ministeri de Cultura i Esports beneficiarà 49 esportistes, que rebran beques per un valor total de 326.626 euros. Aquesta xifra suposa un increment del 37,6% respecte del 10è cicle (temporada 2015-2016) en què es va atorgar un valor total de 237.375 euros. El programa té com a finalitat reconèixer el treball i l'esforç dels esportistes d'alt nivell i ajudar-los a incrementar la qualitat del seu rendiment en les competicions internacionals.

Les beques ARA, que compten amb quatre programes, han quedat repartides de la següent manera en nombre d'esportistes: el programa Joves Promeses (13 esportistes) ha experimentat una davallada de 5.550 euros respecte de l'edició anterior; el programa Promeses (28 esportistes) s'ha incrementat en 21.500 euros; el programa de Plans Especials (3 esportistes) amb un augment de 200 euros, i el programa Elit (5 esportistes), que està destinat als esportistes amb dedicació exclusiva i als que compaginen l'esport amb la vida laboral, i que ha experimentat un increment de 5.050 euros.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el secretari de la cartera, Justo Ruiz, han reiterat el suport de l'executiu a l'esport d'alt rendiment i han explicat que la dotació total no inclou la previsió de les beques corresponents als esportistes de la Federació Andorrana de Muntanyisme a l'espera que acabin la temporada de competicions (finals d'octubre). Tampoc s'inclou la previsió dels premis que s'atorgaran al primer trimestre de l'any 2020. Ruiz ha explicat que les xifres són similars a les de l'any passat.

Els criteris de selecció es basen en l'edat, la progressió esportiva, els resultats, l'assoliment dels objectius, els resultats esportius de la darrera temporada i la planificació dels objectius futurs.

stats