Societat 15/03/2019

Besolí no tornarà a la presó

L'empresari lauredià fixa la seva residència a la Seu d'Urgell

Joan Ramon Baiges
2 min
L'expresident del Barça, Sandro Rosell, i el seu soci, Joan Besolí, a la sortida de la presó Soto del Real. / J. A. García Sirvent (Mundo Deportivo)

Andorra la VellaJoan Besolí, que ha estat quasi dos anys en presó preventiva –el temps més llarg a Espanya per un delicte econòmic– no tornarà a trepitjar la presó, ni la del Soto del Real ni cap altra. La

rebaixa de la pena que ha demanat el fiscal –­també per al seu soci Sandro Rossell– ha estat clau perquè l'empresari andorrà pugui respirar tranquil i no hagi de patir per tornar a perdre la llibertat.

Així ho ha confirmat aquest divendres la seva advocada a Andorra, Ana Solé, que també ha remarcat que Besolí no pot sortir d'Espanya (té el passaport retirat) i que ha fixat la seva residència a la Seu d'Urgell per estar a prop de la seva família, que viu a Sant Julià de Lòria.

El fiscal José Javier Polo ha rebaixat la petició de pena per a Joan Besolí de deu a cinc anys de presó. Ho ha fet en el marc del judici que se celebra a l'Audiència Nacional espanyola contra l'expresident del Futbol Club Barcelona Sandro Rosell i l'ex-conseller lauredià, a més de quatre persones més, acusades d'haver blanquejat suposadament vint milions d'euros de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF). A més de la rebaixa per a Besolí, l'acusació pública també ha plantejat reducció de penes per a tots els acusats. Així, per a Rosell passa a demanar sis anys quan la petició inicial era d'onze. Solé ha donat per segur que cap d'ells tornaran a la presó, ja que se'ls hi computa els quasi dos anys que han estat tancats a Madrid i posteriorment a Brians (Catalunya).

La Fiscalia sol·licita ara les penes mínimes per blanqueig de capital i grup criminal. Els advocats defensors estan satisfets amb aquest canvi de criteri, però Solé ha recordat que l'estratègia de les defenses passa per aconseguir l'absolució. A més, l'advocada andorrana ha matisat que normalment el jutge acostuma a rebaixar la petició del fiscal perquè també té en consideració els arguments de les defenses que reclamen sempre penes menors o l'absolució.

El judici es reprendrà la setmana del 25 de març i es preveu que s'allargui tres dies. El fiscal haurà de motivar les seves conclusions i argumentar la rebaixa de penes, i també les defenses hauran de presentar les seves conclusions.

stats