Societat 26/01/2022

El Bisbat d'Urgell es defensa de la polèmica sobre les immatriculacions de l'Església

Assegura que només ha rebut una única reclamació d'un privat "que no ha tingut recorregut legal"

ANA
1 min
El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, durant un parlament al Palau Episcopal de la Seu d'Urgell.

Andorra la VellaDesprés de fer-se públic el comunicat conjunt entre el govern espanyol i la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) sobre les immatriculacions fetes per les Diòcesis en el període comprès entre el 1998 i el 2015, el Bisbat d'Urgell assegura que va immatricular legalment 1.542 béns (esglésies, rectories, ermites i camps rurals, entre altres) dels quals "no hi ha cap dubte sobre la propietat de l'Església" des de fa segles.

A més, el Bisbat posa en relleu que hi ha altres 50 béns que el govern d'Espanya li atribueix, malgrat que asseguren que "falten dades per a la seva correcta i completa identificació", per la qual cosa "caldrà una ulterior informació cadastral". A banda, també consten 5 béns més que "per error", s'atribueixen al Bisbat en aquesta mateixa llista espanyola. En aquest sentit, es detalla que 2 d'aquests béns ja tenen altres propietaris i 3 van ser adquirits per mètodes diferents de la immatriculació.

Amb tot, des del Bisbat d'Urgell es vol remarcar que no es tracta, per tant, d'un llistat de béns a retornar per part de l'Església, sinó d'un llistat "amb les incidències i errors en la relació original del govern espanyol lliurada a la CEE". Finalment, es posa de manifest que des que la Generalitat de Catalunya va fer públic el llistat detallat de béns immatriculats per l'Església catòlica a Catalunya el juliol del 2020, "el Bisbat d'Urgell ha rebut una única reclamació d'un privat, que no ha tingut recorregut legal".

stats