Societat 26/11/2017

Bogeria pels campions

Més d'un miler de persones passen per la signatura d'autògrafs amb els guanyadors mundials dels títols de motociclisme 2017

Ana
2 min
Kiara Fontanesi, Marc Márquez i Toni Bou amb els tres nens que han aconseguit localitzar-los primer entre les casetes del Poblet de Nadal. / L. M. (ANA)

Andorra la VellaMés d'un miler de persones han aconseguit un autògraf i fer-se una fotografia amb els seus ídols: els 36 campions del món de motociclisme 2017, entre els quals no ha faltat el més sol·licitat, el campió del món de Moto GP, Marc Márquez. La Federació Internacional de Motociclisme (FIM), juntament amb la Federació Andorrana de Motociclisme i el comú d'Andorra la Vella, han organitzat aquest diumenge a la tarda una firma amb els campions de totes les especialitats de motor sobre dues rodes, com els de Trial, Toni Bou i Emma Bristow; el de Superbike, Jonathan Rea; l'equip d'Enduro, Niccolò Canepa, David Checa i Mike Di Meglio; de Motocross, Kiara Fontanesi; el de Moto 2, Franco Morbidelli, i de Moto 3, Joan Mir.

L'acte ha tingut lloc al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, a la sala la Consòrcia, on tots els pilots han atès el públic, que ha anat taula per taula amb el llibre de fotografies que els ha donat l'organització a l'entrada. Els visitants han fet el recorregut, perfectament senyalitzat i ordenat, i han obtingut la firma de cada campió. Márquez, situat gairebé al final, ha atès tothom amb bon sentit de l'humor, ha firmat samarretes, cascs i fotografies i s'ha fet autofotos amb tot aquell que li ha demanat. La canalla és la que més ha gaudit coneixent el seu ídol, però també els grans, com la Isabel Herrera, que treballa en una botiga de material de motociclisme i s'ha emocionat coneixent els seus ídols; o la Iolanda Sorribes, que ha valorat molt favorablement l'organització de l'esdeveniment.

Les portes han obert a les tres de la tarda, però la gent ja feia una llarga cua a la plaça del Poble molt abans de l'hora. L'organització deixat entrar la gent per torns, fins que cap a les 16.15 hores ha tancat l'accés, per tal d'evitar aglomeracions i perquè l'acte s'acabés, com estava previst, abans de les cinc de la tarda. Tres dels campions, Márquez, Bou i Fontanesi, havien de disfressar-se i camuflar-se entre les casetes del Poblet de Nadal, i els infants els havien de localitzar. Com que la firma d'autògrafs s'ha allargat, els campions no han tingut temps de disfressar-se i ha estat més fàcil localitzar-los. Els tres primers nens en trobar-los, a banda de fer-se una fotografia amb els pilots, han estat obsequiats amb un pòster firmat i personalitzat. L'expectació era màxima des que es va conèixer l'activitat, per això ha tingut una elevada participació. Centenars de nens s'han dedicat a buscar els protagonistes de la tarda per les diferents casetes del poblet durant uns vint minuts.

El president de la Federació Andorrana de Motociclisme, Josep Puntí, s’ha mostrat molt satisfet per la resposta del públic andorrà, que ha acudit massivament a la firma d’autògrafs. Puntí ha valorat positivament l’organització de l’esdeveniment, tot i que ja han pres nota per millorar-ho de cara a l’any vinent, ja que Andorra la Vella tornarà a acollir l’assemblea anual de la FIM i la gala de lliurament de premis als campions de motociclisme 2018.

Després d'una tarda tan intensa, tots els pilots han anat a descansar als seus hotels abans de la gala dels FIM Awards, que es celebra aquest diumenge a la nit a l'Andorra Park Hotel.

stats