Societat 14/02/2023

Els bombers, disposats a fer vaga per "mala praxi" de la direcció

Denuncien que volen modificar "de manera improvisada i unilateral" les condicions laborals del cos

ARA Andorra
1 min
Efectius del Cos de Bombers on s'ha produït l'incendi.

Andorra la VellaEls representants del Sindicat de Bombers d'Andorra (S.I.B.A.), de l'associació 118 (A-118) i de Bombers d'Andorra (ABA) estan disposats a fer vaga pel que consideren "males praxis" per part de la direcció en relació amb la gestió de les hores de guàrdia. Segons han informat a través d'un comunicat, en el qual també denuncien l'ambient de crispació i malestar que es viu dins el cos a causa de les modificacions que pretén dur a terme la direcció "de forma discrecional i arbitrària el nombre d'hores de les guàrdies operatives" que han estat duent a terme fins al dia d'avui els funcionaris.

D'aquesta manera, denuncien que volen modificar "de manera improvisada i unilateral" les condicions laborals dels bombers, tocant la jornada, els torns de treball i les guàrdies operatives, un fet que consideren que el juga en contra perquè deixen "a mercè de la voluntat de la direcció" la conciliació laboral i familiar. "Aquesta situació ens crea una total indefensió i inseguretat jurídica", exposen.

Els sindicats també lamenten la manca de transparència de la direcció: "sense previ avís, sense comunicació oficial escrita, sense causa justificada i sense que els representants dels treballadors fossin informats". Amb tot, afirmen que si no cessen aquestes preteses "males praxis", es veuran obligats a fer les protestes pertinents en defensa dels drets i en exercici del dret de vaga reconegut a la Constitució.

stats