Societat 19/01/2021

Bon ritme en el desplegament de la xarxa de calor

Els clients de la fase 1 poden començar a rebre el servei entre els mesos de maig i juny

Ana
2 min
Una imatge de les obres de la xarxa de calor. / FEDA

Andorra la VellaEls treballs de construcció per al desplegament de la xarxa de calor d’Andorra la Vella comencen aquest dimecres el tercer tram, que afectarà la carretera general 1 a l’alçada de la Borda Estevet. Més concretament, informa FEDA, les obres consisteixen en obrir unes rases que travessaran la carretera general 1 per instal·lar-hi les canonades que permetran transportar la calor en forma d’aigua calenta, i que connectarà les zones de la carretera de la Comella amb la Baixada del Molí.

Amb l’objectiu de minimitzar l’impacte a la xarxa viària, els treballs es faran en horari nocturn de les deu de la nit a les sis de la matinada, desviant el trànsit pels carrers més propers i es restablirà la circulació per la carretera a partir de les sis del matí.

Des de l’inici de les obres, el mes de juny passat, s’ha executat el 75% del desplegament de la fase 1 de la xarxa de calor. Si els treballs continuen anant a bon ritme i no es veuen afectats per cap incidència, es preveu que acabin a finals del mes d’abril i es pugui començar a donar servei als clients d’aquesta fase durant els mesos de maig i juny.

Més concretament, les obres dels trams 1 i 2, compresos entre el Poliesportiu d’Andorra i la rotonda de Tobira, i de la rotonda de Tobira fins a la carretera general 1, es troben força avançades i s’estan executant segons el previst. En els pròxims dies també s’iniciaran els treballs del carrer de la Grau, que tindran una durada de tres mesos.

Un cop finalitzin els treballs del desplegament de la fase 1, s’iniciarà la construcció de les fases 2 i 3, que abastiran les zones de Prada Motxilla i de Prat de la Creu.

La xarxa de calor, que acabarà connectant CTRASA amb el nucli urbà de la capital, permetrà que es puguin connectar unes 2.000 llars un cop s’hagi desplegat tot el projecte. Un dels aspectes més importants és la repercussió que tindrà en la qualitat de l’aire d’Andorra la Vella: un cop desenvolupat completament, es calcula que la xarxa de calor de la capital permetrà eliminar, cada any, emissions assimilables a les de 3.500 vehicles.

stats