Publicitat
Publicitat

"Una molt bona temporada" per a l'esquí alpí

El director tècnic de la FAE, Carles Visa, ha fet una valoració "molt positiva" de la temporada 2016-2017

"Una molt bona temporada", amb aquestes paraules el director tècnic de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) ha valorat la temporada 2016-2017 de la secció d'esquí alpí aquest dimecres al matí, a les oficines centrals de Crèdit Andorra. Visa també ha recalcat que "si l'any passat va ser una de les millors temporades de la nostra història, aquesta se li acosta". Una temporada que tot i no ser tan positiva pel que fa a resultats "està en la línia del que vam fer l'any passat amb algunes diferències". En aquesta ocasió han estat només dos corredors que han entrat dins del top-100 mundial, pels quatre que van fer-ho l'any passat. A més, cal sumar els 71 podis que han aconseguit els esquiadors andorrans enguany pels 78 que van realitzar-se l'any passat, i també s'ha situat 11 corredors joves dins del top-100 mundial per any de naixement.

En la presentació hi han participat quatre dels esquiadors andorrans més destacats del panorama actual, com són Mireia Gutiérrez, Joan Verdú, Axel Esteve i Marc Oliveras. Tots ells han aconseguit fites destacables aquest any que els han permès assolir posicions importants en les diferents disciplines a escala mundial.

Pel que fa a les qualificacions, hi ha dades "molt positives", segons ha destacat Visa, i és que com és habitual, Mireia Gutiérrez continua sent una de les referències del panorama actual amb la seva 66a posició del rànquing mundial. Gutiérrez ha explicat que "en Copa del Món ha estat la meva millor temporada, tot i que als mundials no he estat a l'alçada". L'entrada en dues ocasions al top-30 en Copa del Món i un 8è lloc en Copa d'Europa són alguns dels aspectes de la seva temporada, malgrat que l'esquiadora també ha indicat que "no estic del tot contenta, però cal continuar aquest camí".

Les fites de Gutiérrez no han estat les úniques destacades l'esquí femení i és que Visa també ha posat en relleu els bons resultats aconseguits per Candelaria Moreno (7a del món per any de naixement) i Carmina Pallàs (149a en descens). El director tècnic ha recalcat que "hi ha hagut un pas endavant d'algunes noies que ens ha permès sortir de l'estancament que hi havia de fa anys amb només la Mireia com a gran exponent".

D'altra banda, un altre dels noms destacats ha estat el de Joan Verdú, i és que malgrat que el corredor andorrà ha perdut algunes posicions en el rànquing, Verdú ha aconseguit bons resultats en les proves en els quals ha acabat. Una 10a i 19a posició en Copa d'Europa i ser 49è en supergegant han estat algunes de les fites rellevants de l'esquiador, que s'ha mostrat satisfet amb la temporada, i ha explicat que "he estat competitiu i vull seguir amb aquesta polivalència, de moment vull centrar-me en la tècnica".

Pel que fa a Àxel Esteve, el corredor ha estat un dels corredors més sòlids d'Andorra aquesta temporada, i és que ha aconseguit pujar al podi fins a 13 ocasions –el corredor que més ho ha fet. A més, també ha rebaixat la línia dels 20 punts FIS, tot i que ha reconegut que "la Copa d'Europa m'ha costat i de cara a l'any vinent m'agradaria sumar algun punt".

Per últim, Marc Oliveras ha destacat el bon inici de temporada que va fer, malgrat que a mesura que avançava la temporada els resultats no el van acompanyar arran de la seva participació en la Copa d'Europa. Tot i això, Oliveras ha indicat que "crec que hi ha molt marge de millora i tot es pot treballar".

La millora de les qualificacions en grans esdeveniments i la dotació de més recursos per als esquiadors són dos dels aspectes a millorar de cara a la temporada vinent, tal com ha indicat Visa. A més, el director tècnic també ha explicat que l'estratègia de circuits per als més joves "no ha funcionat gaire bé i potser ens haurem de replantejar canviar-ho", atès que fins ara aquest tipus de circuits es duia a terme als Alps i ara es realitza als Pirineus.