La borrasca Anna també arriba a Andorra

La força del vent anirà augmentant progressivament fins a arribar als 100-130 quilòmetres per hora

El Servei de Meteorologia d'Andorra ha advertit que aquest diumenge la borrasca Anna també afectarà el Principat. El fenomen consisteix en un fort vent acompanyat de pluja, de neu o de pedra. De fet, es tracta d'un front que arriba en forma de ciclogènesi explosiva ( el que permet la formació de ciclons) i que afecta la cornisa cantàbrica, els Pirineus i les Balears. A més, per primera vegada, l'Agència Estatal de Meteorologia d'Espanya ha batejat una borrasca: aquesta es diu Anna.

Meteo.ad ha subratllat que el vespre-nit d'aquest diumenge, Anna passarà pel Principat i deixarà ràfegues de vent de 100 a 130 quilòmetres per hora: " Cel entre molt ennuvolat a cobert durant tot el dia amb precipitacions febles a primeres hores del matí. A partir del migdia i fins al començament de la tarda, malgrat núvols alts força densos, es desenvoluparan clarianes. A partir del vespre i durant la nit, arribarà una nova pertorbació molt activa, que afectarà tot el país. Aquesta borrasca, provinent de l’atlàntic, ha estat batejada: Anna.  El límit d’aiguaneu se situarà per sobre de 2.200 metres.  Al matí, vent fluix de sud a sud-oest. Però a partir de la tarda, el vent s’anirà reforçant progressivament i cap al vespre/nit esdevindrà violent amb ratxes que ultrapassaran àmpliament els 100 km/h i puntes que se situaran entre 120 i 130 km/h".

Durant aquest dilluns, Anna es començarà a retirar: "l vent de sud a sud-oest continuarà bufant violent i tempestuós, amb ratxes que al matí ultrapassaran llargament els 100 km/h, sobretot als extrems nord d’Andorra. A partir de la tarda, tendirà a afeblir-se considerablement, canviarà a orientació nord i ja bufarà moderat".

Com sempre, Protecció Civil ofereix consells de prevenció en episodis meteorològics extrems, durant els quals recomana extremar les precaucions, sobretot a la carretera, i evitar sortir a la muntanya.

Etiquetes