Societat 14/07/2015

Un directiu de BPA investigat per blanqueig denuncia l'embargament total dels seus comptes

Demana al TS una declaració per vulneració dels drets fonamentals

ARA Andorra
1 min
La seu de la BPA

Andorra la VellaEl subdirector general de l’àrea internacional de BPA, Pablo Laplana, investigat arran dels casos de blanqueig de diners que la nota del FinCEN va fer públics el passat mes de març, ha presentat una demanda de reclamació per vulneració dels drets fonamentals arran del bloqueig total dels seus comptes que ha patit durant tres mesos.

Segons la seva defensa, el directiu de BPA no ha pogut fer front a les necessitats econòmiques bàsiques tot i continuar cobrant el salari de l'entitat bancària, un fet que ha qualificat d'"abús", ja que l'hauria portat “al llindar de la indigència per causa judicial”. Durant la vista d'aquest dimarts davant del Tribunal Superior de Justícia, el lletrat ha assegurat que el seu client va ser posat en llibertat sense càrrecs i que no ha estat jutjat per cap dels delictes que n'haurien justificat la detenció. Per tot plegat, ha demanat al tribunal una declaració de vulneració de drets fonamentals.

De la seva banda, el ministeri fiscal s'ha oposat a les demandes de l'empleat de BPA, en considerar que "no s'ha acreditat cap vulneració efectiva". La decisió del TS es farà pública el proper 14 d'agost.

stats