Societat 09/09/2018

El British College iniciarà l'aventura andorrana aquest dilluns amb 40 alumnes

Les obres per convertir l'alberg de la Comella en centre escolar ja estan finalitzades

C. G.
2 min
Vista exterior de les instal·lacions de la Comella. / D.R.

Andorra la VellaEl proper dilluns 10 de setembre, inici del curs escolar 2018-2019, Andorra comptarà amb un nou centre escolar dins la seva oferta educativa. Es tracta del British College, projecte d'ensenyament amb la mateixa metodologia i sistema educatiu que el que segueixen els alumnes del Regne Unit. Està ubicat a l'alberg de la Comella, a la zona més elevada de la carretera de la Comella i de la Plana, a Andorra la Vella. En el primer any d'aquesta nova aventura d'una institució que ja compta amb d'altres centres a ciutats com Barcelona o Màlaga, tindrà una quarantena d'alumnes.

Aquests 40 alumnes tenen entre 3 i 11 anys i n'hi ha de tots els trams d'edat, han explicat des del centre. Tenint en compte el volum, no es podrà fer aquest any una línia per classe. S'agruparan per edats similars i, després que el professor (n'hi haurà sis) expliqui la matèria, personalitzarà a cada alumne el que haurà de treballar al respecte. La idea és, a mesura que augmenti el nombre d'inscrits els propers anys, anar fent classes per edats. També es vol ampliar el rang d'edat dels 3 als 18 anys.

Des del British College han destacat la "multiculturalitat" dels alumnes inscrits. N'hi ha d'andorrans però també espanyols, anglesos, dels EUA o britànics. Un fet afavorit pel caràcter internacional del centre, tenint en compte que els títols que aconsegueixen són "perfectament homologables" i donen "accés a totes les universitats del món", tal com va refermar el director general acadèmic, Howard Thomas, el mes de març.

Per iniciar el curs s'han hagut de fer obres a l'alberg de la Comella i convertir-lo en centre escolar. Per exemple s'han habilitat classes, patis per als més petits o s'ha millorat el menjador. Tots els treballs ja han finalitzat i estan a punt per al proper dilluns, han assegurat des del centre.

Els alumnes faran les classes majoritàriament en angles però també n'hi haurà de català, francès i cultura andorrana. Hi haurà un servei de transport escolar per portar els infants de casa seva fins a l'escola.

stats