Societat 24/09/2019

El bus del Pas de la Casa passarà cada 30 minuts

El Govern posarà en marxa una nova línia anomenada 'circular' que unirà Escaldes-Engordany amb el centre d'Andorra la Vella i s'unificarà la tarifació de Canillo

Carles Alonso
2 min
La reunió entre el Govern i les empreses adjudicatàries del servei de transport nacional. SFG

Andorra la VellaLa reunió que ha tingut lloc aquest dimarts al matí entre el Govern, encapçalat per ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i les companyies adjudicatàries del transport públic nacional comporta que es produeixin canvis, des del dijous 26 de setembre, tot i que les modificacions més importants es començaran a produir el dilluns 30 de setembre. El bus del Pas de la Casa passarà cada 30 minuts, es posarà en marxa una nova línia anomenada 'circular' que unirà Escaldes-Engordany amb el centre d'Andorra la Vella i s'unificarà la tarifació de Canillo.

El Govern ha pactat unes modificacions a causa del gran nombre de suggeriments i propostes de canvis que ha rebut, després de contactar amb tots els comuns del país.

Gallardo ha explicat que "els primers canvis es començaran a produir a l'L1, el dijous vinent". Segons el titular de la cartera de Presidència, Economia i Empresa "són els més fàcils de fer i comporten que ampliem la freqüència de sortida del primer servei de Sant Julià de Lòria fins a Andorra la Vella, per sortir a dos quarts de set del matí". Sobre aquesta mateixa línia, Gallardo ha afegit que "la parada de sortida serà la del carrer de la Unió". El Bus Exprés també veurà modificat l'horari de la seva primera sortida que serà, a partir de dijous, "a tres quarts menys cinc de set del matí".

Però els canvis més significatius es portaran a terme a partir del 30 de setembre, quan se certificarà l'anul·lació de l'L3 en el trajecte que es coneix actualment. Aquest fet provocarà que s'engegui, segons el ministre Gallardo, "una línia circular (L3) que servirà per donar resposta a la connexió entre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, sobretot per cobrir la part alta d'Escaldes –avinguda del Pessebre i Fiter i Rossell– amb el centre d'Andorra la Vella".

Per cobrir la desaparició de la línia directa que arribava fins a Soldeu, Gallardo ha informat que "l'L4 ampliarà la freqüència cada a 30 minuts cobrint i assegurant el final de la línia per donar un bon servei a tota aquella gent que finalitzen al Pas de la Casa i que en aquestes tres setmanes han trobat problemes". Gallardo també ha explicat que "en combinació amb l'L2, Encamp tindrà una freqüència de pas de 12 minuts". Gallardo ha explicat també que "hem canviat la tarifació i hem aglutinat totes les parades de Canillo, ja que abans hi havia una que tenia una tarifa diferent".

En referència a la reunió, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha insistit a indicar que "hem indicat a les companyies adjudicatàries que no es poden repetir les problemàtiques viscudes en les darreres tres setmanes". A la mateixa reunió ha estat en context la darrera incidència a la línia del Pas de la Casa, on hi ha hagut gent que ha estat esperant més de 45 minuts el bus. Gallardo ha explicat que, "segons ens ha indicat la companyia, es va produir un error humà".

stats