Societat 11/12/2019

"Ens podrien haver informat, és molt fort el que ha passat"

Ambient enrarit a l'exterior del col·legi espanyol Maria Moliner aquest dimecres abans d'entrar a l'escola

Ara Andorra
2 min
L'entrada principal del Col·legi Espanyol Maria Moliner. / C. A.

Escaldes-EngordanyLa detenció del professor de preinfantil del col·legi Maria Moliner aquest dimarts al migdia ha engegat les alarmes de l'ambaixada d'Espanya a Andorra. Els pares i mares del centre mostren opinions diferents dels fets ocorreguts i demanen, davant de tot, que "es respecti la presumpció d'innocència". Els fets s'han produït per una denúncia de tres famílies del centre.

El rellotge marca les 8.35 hores del matí, i els voltants de l'entrada principal de l'escola d'Escaldes-Engordany comença a veure el bullici habitual d'un dia qualsevol d'escola. Tot sembla normal però la realitat és una altra. Es respira un ambient enrarit. Moltes cares serioses dels pares que porten els seus fills. Els escolars, aliens en un principi al que es va viure aquest dimarts, corren, juguen i es fan bromes entre ells. És un dia més d'escola. Diferent és per als pares. N'hi ha que deixen els seus fills i marxen. N'hi ha que es queden xerrant formant grupets. I és clar, el tema de conversa és obvi: la detenció del professor de preinfantil. A ningú li agrada l'afer i la prudència es fa palesa, però sí que el denominador comú dels pares és que "cal mantenir la presumpció d'innocència fins que no es demostri el contrari", comenten la majoria. Tot i això, es respira tensió i preocupació. En el moment en què els pares van avançant en la conversa afirmen que "és un tema molt delicat, però està clar que hi ha preocupació per uns presumptes fets que caldrà investigar".

Segons ha pogut saber l'ARA Andorra, els fets es van produir al migdia d'aquest dimarts, quan la policia va procedir a la detenció del professor de preinfantil del col·legi espanyol Maria Moliner, a causa d'unes denúncies presentades per tres famílies del centre. Els diferents pares i mares amb els quals l'ARA Andorra ha pogut parlar tenen opinions diferents dels fets ocorreguts. Una mare, de manera ben pausada, ha reflexionat dient que "estic tranquil·la perquè penso que quedarà en res". Hi ha qui no pensa igual i creu que "és molt fort el que ha passat". I és que les denúncies venen procedents de tres famílies que tenen fills de 3 anys i de l'etapa preinfantil. El to puja quan els pares i les mares reclamen a l'escola que "ens podrien haver informat, ja que, a hores d'ara, tot el que sabem és per les notícies que hem pogut llegir per internet".

La confirmació d'aquest dimarts, per part de l'ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, dels fets ocorreguts només ha fet que confirmar que des d'Espanya s'han engegat les alarmes. Per aquest motiu, aquest mateix matí s'està portant a terme una reunió d'urgència entre el mateix Ros, el director del Maria Moliner, Javier Alfaya, i la consellera d'Educació de l'ambaixada espanyola, Yolanda Varela. Ara caldrà esperar que la justícia faci el seu camí per esbrinar i decidir les actuacions que cal prendre sobre el cas.

stats